Идеи, с които ще вземете максимума от малката баня

Не се отчайвайте ако имате баня с размерите на килер  

2849

В последните години при новото строителство баните, като че ли станаха по – малки. Това не важи, разбира се в 100 % от случаите, но е факт, че при голяма част от маломерните жилища и тези помещение значително намалиха квадратурата си. А това означава по – ограничени възможности за движение и разположение на шкафовете, душа и мивката. Но да погледнем положителната страна. Малката площ сякаш даде тласък на въображението на дизайнерите и те предлагат изключително гъвкави и хитри възможности за подредбата на това помещение. От novate правят селекция на няколко интересни проекта и ни ги представят, а те, нека ви послужат за вдъхновение.

1. Игри с форми

Когато има малки форми, на помощ идва геометрията. Например, рафт с необичайна форма, душ в ъгъла и съхранение под тавана, правят банята по-функционална.

2. Стена – акцент

Малка баня в модерно бяло и сиво и малка душ – кабина. Тази е пример за рационалното използване на всеки квадратен метър.

3. Луксозна баня

Собствениците на малки бани често отказват да купуват вана, защото смятат, че няма да се поберат в малкото пространство. Решете проблема като сложите ъглова вана, а зеленият цвят е идеалният успокояващ десен.

4. Пролетни цветя

Дизайнерска баня в бели и лилави тонове с красиви изображения на цветя по стените, ъглов душ и стилна мивка.

5. Ергономия

Свежите нюанси и ергономичното разположение са изборът на собствениците на тази баня.

6. Ефектен детайл

Малка баня с бели стени, минималистичен душ, мивка с класически дървен рафт и черно-бял под, който се превръща в ефективен детайл от това малко пространство.

7. Тъмни нюанси

Малка баня в тъмно сиво и снежнобял под, минималистичен душ и стилна мивка. Черната пералня се слива с интериора.

8. Неутрални нюанси

Класика в кафяво, бежово и бяло. Акцент е оранжевата кърпа. Тук има всичко необходимо за комфорта на обитателите и нищо повече!

9. Компактност

Ето как и в много малката баня може да има място за съхранение. Просто превърнете стената над тоалетната в ниша.

10. Ъглова вана

Малката ъглова вана е идеалното решение за собствениците на малки бани. С правилното разположение на мебелите и санитарни изделия може да се създаде удобна среда и дори илюзия за повече пространство.

Сподели: