Фън шуй за модерната баня

Превърнете я в оазис

722

Банята е повече от просто място, където се намира тоалетната. При подходящо подреждане и декориране, банята с фън шуй се превръща и в място за пречистване (освобождаване на отрицателното Чи) и подновяване (абсорбиране на положителната енергия). Всъщност банята е една от трите помещения (спалнята и кухнята са другите две), в които може да се възползвате от мощната енергия, която се отнася до вашето благосъстояние и в което може да вземете максимума от потенциала на фън шуй.

Ето някои съвети за включване на насоките за фън шуй в модерна баня.

ikea.bg

Местоположение на банята по фън шуй

Ако се нанасяте във вече готов дом, няма да имате свободата да промените нещо по отношение на мястото на банята, но ако замисляте голям ремонт или тепърва започвате да строите, следвайте тези съвети.

Банята не трябва да се вижда или да бъде много близо до входната врата или кухнята.

Да влезеш в дома и да видиш насреща банята е лош фън шуй. Ако все пак тя е там, дръжте вратата затворена или помислете за параван, който да спира визуално гледката.

Фън шуй банята не трябва да бъде в центъра на дома.

Баните са прекрасни места за подмладяване и подновяване, но те със сигурност не трябва да са сърцето на дома, защото са склонни да излъчват лошо Чи (чрез зрение, звук и мирис) във всички пространства около тях. Ако вашата баня е в центъра на вашия дом, помислете за големи мебели към стените, за да блокирате потока на тази енергия. Дръжте вратата винаги затворена.

Без значение къде се намира банята в дома ви, все още има неща, които можете да направите, за да подобрите енергията и да създадете баланс в жилището.

Почиствайте редовно банята.

Макар че това вероятно е ясно за всеки, без значение дали следвате фън шуй практиките или не, е от съществено значение да поддържате чистота и организация. Това е изключително важно, за да протича позитивната енергия.

Не забравяйте добрата вентилация в  банята

Това е разбираемо, но все пак е хубаво да споменем, че трябва да има постоянен приток на свеж въздух. Ако банята има прозорец, отваряйте го често.

Сложете растение

Много от нас може и да не се замислят за растение в банята по една или друга причина, но според фън шуй, то добавят естествен елемент, спомага за пречистване на въздуха и за душевно подмладяване.

Задръжте капака на тоалетната затворен.

Това е може би най-лесният фън шуй съвет, така че го следвайте. Отвореният капак поглъща положителната енергия, затова я запазете като го затваряте.

Поддържайте добре осветена баня.

Никой не иска да влезе в баня, която е тъмна и / или лоша. Затова фън шуй насърчава изобилната и качествена светлина в банята. Доброто осветление обикновено означава и по-лесно поддържане.

Използвайте ярки цветове в банята.

Синьо, зелено и бяло са идеалните цветове за банята във фън шуй, тъй като те означават живот и спокойствие, релакс и съсредоточаване. Използвайте тези цветове върху стени, текстил (например кърпи, килими, завеси) или в аксесоари за баня, ако основните цветове на вашето пространство са непроменими.

Дръжте подредено

Това е насока за фън шуй като цяло, тъй като хаосът потиска протичането на чи през цялото пространство. Поставете колкото се може повече тоалетни принадлежности и прибирайте продуктите, след като ги използвате. Във фън шуй банята е свещено място за пречистване и подновяване, така че трябва да се третира по този начин.

Използвайте красиви неща в банята.

Изпълнете помещението с аксесоари или предмети, които носят красота и ви карат да се усмихнете – сапунерка, красива душ завеса или плюшен килим.

Включете дървени и / или земни елементи, за да балансирате водата.

Баните се асоциират в вода, което е логично. За да балансирате това обаче, добавете дърво и / или природни елементи. Дървените купички или дървената мивка, каменен плот или ратанови кошници са чудесна идея.

Закачете картина в банята.

Кой казва, че картините са само за дневната? За създаването на хармонично пространство закачете вдъхновяващо или успокояващо произведение на изкуството във вашата баня. Фън шуй препоръчва да се избягва слагането на снимки с вас или хора, които познавате, но може да изберете изображения като дървета, цветя, пейзажи, езера и др.

Сподели: