Баня за гости: 8 необичайни дизайнерски идеи

Баня за гости: 8 необичайни дизайнерски идеи

Кой каза, че банята за гости трябва да е семпла и скромна? Вярваме, че напротив, това е идеално място за смели творчески решения и експерименти с декор!

Дори да е много малка, банята за гости може и трябва да има запомнящ се дизайн - в края на краищата това е мястото, където вашите гости често ще посещават. Едно решение да разкрасите тази стая е да окачите необичайно огледало, но с оригинална рамка.

Тапети вместо плочки

Друго решение, което ще добави лукс и шик към вашата баня за гости е тапетът на стената вместо стандартните плочки. Мнозина все още се страхуват да ги използват в банята, считайки тази опция за непрактична. Съвременните производствени технологии обаче позволяват да се осигурят покрития с необходимата устойчивост на влага и издръжливост и днес много производители имат предложения за мокри помещения .

Каменна мивка

Много хора смятат, че тъй като банята за гости е малка, тогава можете да изберете мивка в бяло. Всъщност чудесно решение за подобряване на визуалната стойност на вашата баня за гости е мивката от естествен камък. Покажете на гостите си, че обичате красиви неща, които ще издържат десетилетия!

Картини и предмети на изкуството

Всяка стая печели, когато има изкуство или красив декор. И банята за гости не е изключение! Защо не украсите стените с красиви снимки под стъкло (водоустойчиви!), картини, плакати или например колекция от ботанически рисунки или пеперуди. Вашите гости ще бъдат възхитени!

Текстилна декорация за стена

Имате ли няколко необичайни идеи? Ето още една. Стените (и дори таванът!) могат да бъдат тапицирани с плат! Тъй като банята за гости често няма вана или душ и не е предназначена за дългосрочни водни процедури, тъканта по стените няма да навлажни и да се влоши. Основното нещо е да се погрижите за добра вентилация, така че стаята да не е влажна.

Щампи

Плочките или тапетите с ефект  „оптична илюзия“ са декоративна техника, която позволява не само визуално да се разшири малка стая, но и да й се придаде подходяща „жар“.

Скъпа стенна декорация

Никога не трябва да пестите от декорацията на стените, качеството на вратите и дръжките на вратите в банята за гости - в края на краищата именно тези „малки неща“ определят цялостното впечатление на стаята и в резултат на това на целия ви дом. Нетрадиционно решение за стени са ониксовите панели , красив довършителен материал с ефектна текстура, който се счита за неизменен атрибут на луксозния интериор. Живописните вени изглеждат особено добре на светлина, така че панелите от оникс често се комбинират с декоративно осветление.

Живи растения

Добър начин да направите малката баня за гости по-уютна и по-приветлива е да поставите живи растения в нея. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...