7 съвета за чиста и блестяща баня

Почистете лесно и  бързо с помощта на натурални съставки

5208

Да поддържате банята чиста е лесно и не отнема време. Задръстените канали, мръсната врата на душ кабината, тоалетната и мивката ще бъдат само лош спомен, ако следвате някой от нашите съвети за бързо, лесно и безопасно почистване.

Предлагаме ви 7 супер ефектни начина за блестяща, чиста и добрe ухаеща баня.

За огледало без струйки от парата смесете водороден перокис и сода за хляб и напръскайте. След това почистете със суха кърпа. За същия ефект може да използвате и пяна за бръснене.

За да дезинфекцирате и почистите ваната, смесете 1/2чаша оцет, 1 чаша алкохол, 1.4 чаша вода. Тази смес напръскайте мръсните части и оставете са подейства 15 минути. След това изплакнете.

Чиста тоалетна – смесете вода за уста с малко вода и натъркайте.

Плочки без петна – напоете памучни тампони с малко белина и ги оставете да подействат върху плочките.

Премахнете ръждата – посипете ръждивата повърхност с малко сол, след което изцедете лимонов сок. Оставете за през нощта и след това изплакнете.

Вентилатор без прах - смесете част оцет и част топла вода и започнете да чистите вентилатора. Само не забравяйте да сложите защитни очила.

Завесите за баня – може да ги почистите с помощта на белина и няколко капкии веро. Напръскайте завесите и оставете за няколко минути. След това изплакнете. 

Сподели: