7 неща във вашата баня, които не чистите достатъчно

А по тях се трупа най-много мръсотия

3688

Вашата баня е една от стаите във вашия дом, символ на организацията и чистотата ви, но това е и стаята, която често се цапа по – бързо от всяка друга стая. Бацилите и  бактериите са факт, че живеят тук, няма как да ги премахнем напълно. Но причината за това може и да е във факта, че почиствате само места като душ, мивка, тоалетна и подове, а пропускате други, които се нуждаят от малко повече внимание.

Ето 7 места във вашата баня, които може да не почиствате толкова често, колкото трябва.

Завесите за баня

Знаете ли, че Марта Стюарт предлага да почиствате завесите за душ веднъж седмично? Ако ги чистите само тогава, когато изглеждат мръсни, може би е време да го превърнете в рутина. Добрата новина е, че те могат да се перат в машината, но е вариант да ги почистите на ръка с мек препарат.

Чашата за четките за зъби

Забавен факт: Изследванията показват, че чашата за четките за зъби е третото най-мръсно място в дома ви. И тъй като тя докосва четката, нещо, което поставяте в устата си всеки ден, определено си заслужава да се почиства много по-често. Накисвайте я в топла вода и я стерилизирайте с вряща вода, оцет или разтвор на белина.

Гъбата за баня

Те имат способността да улавят мръсотия и бактерии - не е точно нещото, с което искате, за да почистите с тялото си. Сменяйте гъбата редовно, а не само когато започне да миришеразлично или ако цветът се промени. Междувременно има начини да я поддържате чиста по-дълго - отцеждайте добре след употреба и оставете да изсъхне.

Дръжката на вратата

 

Баните и бактериите основно вървят ръка за ръка и последното нещо, което ръката ви докосва, преди да я напуснете? Дръжката на дръжката. Ако не можете да си спомните последния път, когато почистихте дръжката на вратата (това важи и за останалата част от дома ви), определено е време да го направите. Можете да използвате почистващи кърпички или кърпа и почистващ спрей, отнема само минута.

Ключовете за осветление

Подобно на дръжките на вратата, ключът за осветление е едно от последните неща, които докосвате, излизайки от банята, така че ако не го почиствате редовно, просто след измиване по ръцете ви отново се натрупват бактерии.

Поставката за четката за тоалетна

Използвате четката, за да изтриете тоалетната, но колко често почиствате самата четка или стойката? Дезинфекцирате четката и поставката с белина и напръскате дръжката с дезинфекциращ спрей, изплакнете с вряла вода или го потопете в белина.

Зад тоалетната

Пространството зад тоалетната често е недостъпно, но това просто означава, че няма място за бактерии, които да се трупат там. WikiHow препоръчва да използвате четка или метла, за да почистите замърсяванията и остатъците, след това избършете с кърпа или с дезинфекциращ спрей.

Сподели: