14 фактa, които трябва да знаете, преди да ремонтирате банята си

14 фактa, които трябва да знаете, преди да ремонтирате банята си

Имайки предвид, че прекарваmе 30 минути всеки ден (средно) в банята, има няколко на пръв поглед маловажни неща, които в добре да вземем предвид, преди да предприемем ремонт.

Един от начините да разберете върху какво да се съсредоточите, как да изберете най – добрия  дизайн и функционалността е да разгледате навиците, нуждите и желанията на мъжете и жените.

От InsideOut предлагат извадка от проучване за това, как представителите на двата пола прекарват времето си тук и какво търсят. Вижте интересни факти, които може да се окажат доста полезни преди да предприемете някаква реновация.

Жените прекарват 3.25 години от живота си в банята си, докато мъжете само 0.75 години. Жените прекарват най-много време в банята за сушене на косата, за мазане с крем и за гримиране.

Мъжете прекарват най-много време в тоалетната и в миене на зъбите си.

Жените са по-склонни да се обличат и да слушат музика в банята. (помислете за някой от онези преносими музикални плейъри).

Мъжете са по-склонни да говорят по телефона, да четат или да гледат телевизия - което може да обясни, защо 50% от мъжете също искат повече технологии в банята си.  Какво ще кажете за душ кабина с вграден Bluetooth?

70% от жените искат повече място за съхранение в банята си. Това е от значение, планирайте шкафове и рафтове.

20 % от жените искат повече светлина, поради което изборът на подходящи опции за осветление е едно от петте важни правила в дизайна на банята.

10% от мъжете искат по-тъмни цветове, докато 10% от жените искат по-светли цветове в банята. Нищо чудно, черно и бяло е популярен компромис!

35% от хората отиват в банята, когато искат да помислят по даден въпрос.

43% от хората смятат, че банята е единственото място, където могат да намерят време на себе си и да избягат.

81% искат банята да има достатъчно усещане за пространство и свободно движение.

53 на сто искат интегрирано съхранение.

35% искат енергийна ефективност.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...