10 проекта за банята, които ще ви струват под 100 лева

Нова визия на банята

16591

Ако банята ви вече е загубила блясъка си, но още е рано за ремонт, значи е време да я освежите. И ако смятате, че това ще ви струва куп пари, грешите. Защото има редица проекти, с които за по – малко от 100 лева може да промените помещението и да се радвате на освежена и преобразена баня.

Нови рафтове

Обикновено шкафовете за баня са доста скъпи. Но не и ако използвате стара дървена стълба. Може да намерите такава дори забравена в гаража или на тавана. Просто я почистете и лакирайте или боядисате, и може да я превърнете в страхотна част от декорацията на банята.

Почистете плочките

С течение на времето по плочките се натрупва много утайка от сапун, събира се плесен и мухъл. Отделете няколко часа и с помощта на сода за хляб и стара четка от зъби ще имате блестящи като нови плочки. Направете паста с вода и сода и натрийте по фугите. Оставете са подейства за половин час и след това само изплакнете. Ефектът е забележителен.

Сменете завесите за душ

Ако досега сте имали едноцветни завеси за душ, сложете шарени или с мотиви. Изключителен резултат за не повече от 30-40 лв.

Закачете изкуство за стена

Обикновено не свързваме банята с място, на което да закачим картина. Мислете по – разчупено и сложете тематична снимка, картина или сентенция. Такива може да принтирате от интернет, да намерите в някой антикварен магазин или да купите от магазин за санитария.

Кубчета за съхранение

Всяка баня има нужда от още малко място за съхранение. Кубчетата – рафтове са идеално решение за съхранение на кърпи, дребни вещи или уреди като сешоар или маша за коса. Освен това те ще внесат естетика в банята.

Сменете дръжките на шкафовете

Смяната на старите или износени дръжки на шкафа са сиурен начин да го освежите. Помислете за напълно нова визия или контрастиращ цвят за по – голям ефект.

Нов душ

Ако душът вече е стар и започнал да ръждясва, помислете за нов. На пазара се предлагат и бюджетни варианти и смяната няма да ви струва много, но ще забележите разликата веднага.

Ново огледало

Ново и по – голямо огледало в красива рамка е прекрасен аксесоар за всяка баня. То не само ще разшири визуално помещението, но и може да се превърне във фокусна точка.

Малките неща

Замисляте ли се колко малки вещи има в банята ви – памучни тампони, клечки за уши, фиби, памук, бижута. Инвестирайте в малки кутийки или бурканчета, в които да ги държите. Така ще бъдат под ръка винаги и ще постигнете по – естетически вид на помещението.

Сложете растение

Естествено или изкуствено, едно зелено растение прави чудеса. Сложете го на плота до мивката, за да вдъхнете повече живот и да освежите банята.

 

Сподели: