Цветовете на 2023 година

Цветовете на 2023 година

За повечето ентусиасти на дизайна новата година е едно от най-вълнуващите времена - период, който е посрещнат с вълнуващо очакване. Докато се сбогуваме с 2022 г. – и всички основни дизайнерски тенденции, свързани с нея – очакваме с нетърпение да разберем как нашите домове ще продължат да се развиват през следващите 12 месеца. Кои феномени ще заемат централно място? Има ли цвят, по който индустрията ще бъде обсебена?

Най-подходящите цветове за дома

Според науката фън шуй, всеки цвят внася различна емоция в дома ни. Червеното, например,носи радост, щастие и силно с...

14/02/2016

Според институтът за цветовете „Пантон“ цветът на 2023 година ще бъде Вива Маджента – искрящо наситенорозово (Viva Magenta 18-1750). Вибриращият цвят изразява сила, радост, поощрява експериментите и самоизразяването без ограничения. Електриковият дълбок оттенък се заявява по категоричен начин, се казва в съобщението на „Пантон“.

Вижте най-ефектните цветови комбинации за всекидневни

Всекидневната е най-голямата стая в дома. Точно затова там трябва да се чуваствате най-добре – любим диван, гол...

03/05/2016

Пурпурно червеният тон е баланс между топло и хладно. Viva Magenta също е хибриден цвят, такъв, който удобно различава физическия и виртуалния, емоционален за нашия многоизмерен свят. Това е карминово червено, което не доминира смело, а вместо това приема подход „юмрук в кадифена ръкавица”.

Според системата за цветно кодиране , в партньорство с Китайския информационен център за текстил, цветът на 2023 ще бъде Дигитална Лавандула.

Според изследователите лилавото ще се завърне като ключов цвят през 2023 г., представяйки уелнес и дигитално бягство. Мек пастел, цветът на годината за 2023 г. излъчва спокойствие, стабилност и, въпреки името си, дигитален бягство. „Това е сензорен нюанс, който се свързва с холистично благополучие и дигитален оптимизъм“, обяснява Джема Риберти, ръководител на интериора на WGSN. „Този нюанс създава толкова необходимия предпазлив оптимизъм и бягство, за които хората жадуват след пандемията и дори във времена на бюджетна криза, той е въображаем и креативен, но също така говори за надежда и баланс.“

Изследванията показват, че цветовете с по-къса дължина на вълната като Дигитална Лавандула, предизвикват спокойствие и ведрина. “Вече вграден в цифровата култура, ние очакваме този въображаем цвят да се слее във виртуални и физически светове,” казват още от WGSN.

Дигитална Лавандула има голям потенциал и в дома. „Работи най-добре за пространства и диапазони, където може да говори за лечебни ритуали и въздействието върху благосъстоянието“, споделя тя. Изберете спално бельо, детски стаи и стаи за гости, комплекти за баня, покривки, осветление, но също и керамика и оцветени стъклени изделия. Всички те са интересни области на възможностите.

Луксозен апартамент в тъмни цветове

Мрамор, абанос и кожа. Три материала, които са символ на лукс, класа и стил. Предлагаме ви да разгледате един впечатл...

11/08/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...