Най-добрият начин да отоплим дома си

Изборът на правилните уреди е в основата на топлия и комфортен дом  

17596

Със захлаждането на времето мисълта за топлия и уютен дом все по – често се прокрадва у нас. И ако за някои комфортът се асоциира с тематичния дизайн и обзавеждане, други го свързват с удобните мебели, а трети с цветовете, това, което е обединяващото при всички е усещането за топлина. Изборът на начина, по който ще отопляваме дома си е изключително важен и отговорен, и зависи от множество фактори - от вид на помещението и квадратура, през местоположение на жилището (среден или краен апартамент), посоката, в която е разположено (север/ юг или изток/запад) до конструкцията на сградата (панел, тухла или ЕПК). Избирайки уред за дома си, трябва да съобразим и последващите разходи (енергийната ефективност) на отоплителното тяло, както и хората, от които ще се ползва. Така например, ако имате малко дете, е добре да имате контрол върху отоплението.

Как обаче да обедините всички тези условия в едно, за да изберете идеалното за вас решение за отопление. Хубавата новина е, че не се налага да търсите повече, защото една от най-успешните и иновативни компании у нас – TESY предлага отоплителни уреди, подходящи за всеки стил, вкус, бюджет и начин на живот.

ikea.bg

Напоследък все повече хора залагат на конвектора като начин на отопление. Уредът затопля помещението, в което е монтиран, разчитайки на естественото движение на въздуха,  дължащо се на неговото затопляне. Свободното движение на въздуха, който конвекторите създават е много по-слабо или почти отсъства, в сравнение с въздушния поток при обикновените вентилаторни печки или пък климатиците. Топлият въздух се издига нагоре, а хладният - навлиза през отворите в долната част и се затопля, като за това се използва минимум енергия. Уредът превръща 100 % от консумираната енергия в топлина.

Електрическите панелни конвектори осигуряват по-бързо затопляне на помещението и по-ниски разходи за електроенергия. TESY предлага две продуктови серии, а в унисон с актуалните технологии, които са вече част от нашето ежедневие, инженерите на компанията създадоха и ново поколение панелни конвектори, които можете да управлявате през Интернет. Те могат да бъдат управлявани чрез Интернет връзка от компютър през всеки интернет браузър на адрес: mytesy.com или с помощта на мобилно устройство с инсталирано приложение: "tesyCloud",от всяка точка на света

Обикновените подови електрически конвектори са два вида: с обикновен нагревателен елемент и керамичен (MICA) нагревателен елемент, като вторите осигуряват и лъчисто отопление. Te са подходящи в случаи, в които не трябва да се отоплява цялото помещение, а е необходимо локално затопляне и стоим близо го него. Този тип нагревателни уреди затоплят предметите, а не въздуха, по подобие на слънчевите лъчи. 

Маслените радиатори се считат за едни от най-ефективните битови електрически уреди за отопление. TESY предлага две продуктови серии - CC и CB. В зависимост от модела, който изберете, с тях може да отоплявате помещения до 32 кв.м. Друга разлика  с аребрата като при CC TESY получават патент за дизайн и форма на реброто.

В случай, че трябва да затоплите по – малка стая, може да заложите на вентилаторните печки, които идват в няколко варианта – подови, стенни или за баня.

Ако търсите обаче повече естетика и мечтата за камина не ви напуска, в продуктовата гама на TESY ще откриете и стенна електрическа камина, с която ще превърнете дома си в най-уютното място на света. 

Как да избера най-доброто за мен?

В цялото това разнообразие от модели и уреди изборът за най – подходящият за вас и вашия дом може да се окаже труден избор. От TESY обаче са помислили и за това и предлагат продуктов съветник- калкулатор, в който може да заложите параметрите на помещението, което искате да отоплите. Калкулаторът ще изчисли и ще ви покаже най-добрите решения, от които да изберете!

Нашият избор: И тъй като живеем в света на технологиите, нашият избор за отопление е електрически панелни конвектори от ново поколение - TESY Cloud с управление през Интернет.

Освен, че имате пълен контрол върху работата и разходът на енергия, той спестява до 21% енергия в сравнение  с механичен терморегулатор, затопля помещението с до 25% по-бързо, безшумен е, има надеждна система против замръзване и може да се монтира в мокри помещения. Той притежава и специална решетка, позволяваща конвекция със скорост от 1.18м/сек. Дизайнът му гарантира оптимална конвекция: чрез намиране на правилното съотношение между нагревател, обем конвекторна кутия и пространство около нагревателя.

 

Сподели: