Какви са тенденциите при килимите?

Бялото отново е на мода

1424

И килимът както всеки важен аксесоар в дома следва различни трендове – тесктура, цветове, форми. Ето на какво трябва да обърнете внимание, за да сте актуални и модерни.

Плътни и ясно видими влакна

Според проучване основното правило, което следват хората е да усещат мекотата на влакната на килима. Тенденцията е да се използват фини влакна, което дава допълнително чувство за мекота.

Тъкан с визуални елементи

Килимът не само се чувства, но и се гледа, тъй като заема важна част в интериора на дома. Що се отнася до елементите те са безкрайно много, но най – популярни и модерни са пресечните линии и контурите.

Мотиви

Пресечните линии и контурите са определящи и при мотивите, които създават ефект на фини ивици в килимите. Именно набраздените модели са едни от най-търсените и продаваните.

Цветовете

Неутралните цветове продължават да бъдат доминиращи като сивото и бежавото са класика. В последно време се наблюдава превес и на белия цвят, който дълго време беше отхвърлян тъй като се цапа лесно. Най-новите платове за килими обаче са лесни за поддръжка и не задържат петна, което отново връща славата на белия цвят. 

Сподели: