5 неща, които трябва да има във всеки модерен и технологичен домашен офис

5 неща, които трябва да има във всеки модерен и технологичен домашен офис

Работата от вкъщи се превръща в нова глобална култура. В ситуация на препоръчителна физическа дистанция  някои компании решават да работят дистанционно, а това означава само едно – служителите трябва да пренесат офиса у дома. Факт е, че днес технологиите правят този процес много по-лесен, но това не е достатъчно. И тъй като не всеки може да си позволи да има отделна стая, която да превърне в работно пространство, домът също се променя и трябва да се адаптира бързо от работна към семейна атмосфера и обратно.

Разбира се, повече от ясно е, че за да работите от вкъщи се нуждаете от компютър , безжичен рутер и модем, но това са базови неща, които се подразбират. Защото има и други елементи, не по-малко важни за продуктивната работа, удобство, концентрация и комфортна среда.   

Ето 5 аспекта, върху които трябва помислим преди да създадем своя модерен и технологичен домашен офис

Ергономичен стол

Ако ще използвате домашното си работно пространство за нещо повече от написването на един – два имейла, трябва да помислите за подходящ стол. Мислете и избирайте стола така, както избирате матрака за леглото си. Осемте (а понякога и повече) часа на него са също толкова важни за здравето на гърба и кръста, колкото и леглото ви.

Инвестирайте в качествен и удобен за вас модел, който да направи часовете работа удоволствие, а не мъчение.

Качествено бюро

Трапезната маса определено трудно ще бъде част от домашния офис, особено ако останалата част от членовете на семейството ви също са у дома и правите обедна почивка по различно време. Затова помислете за бюро, където да се случва целият работен процес и където може да държите всички документи, записки и консумативи.

Изборът е строго индивидуален и зависи не само от работата, която упражнявате, но и от стила на дома ви. За някои визията е по-важна от всичко, за други здравината, за трети - ергономичността. Изпробвайте няколко модела, вижте кой вариант отговаря на височината и стойката ви, дали се вмества компактно сред останалите мебели и тогава направете покупка.

Лампа

След като изберете бюрото и стола си, може би трябва да помислите за закупуване на лампа. Стилът тук отново е определящ, но ако искате да имате офис аксесоари, които изглеждат по-малко корпоративни и повече да приличат на домашен декор, потърсете модел, който вече имате у дома или изберете сходен стил. И тъй като перфектната светлина на бюрото е много важна, с насочващо въртящо се рамо или регулиране на светлината можете да зададете оптималното осветление според нуждите.

Пространство за съхранение на документи и офис консумативи

Документи, бележки, записки, папки, кламери, телбод, химикалки… Ако досега не сте мислили от колко много малки неща сте обградени на бюрото, пренасяйки офиса у дома, вече го осъзнавате. И за всяко едно от тях трябва да има място, за да бъде не само офисната, но и домашната атмосфера достатъчно приветлива и уютна. Тук е моментът да помислите за система за съхранение – рафтове, етажерки, шкаф. И за да бъде всичко в баланс, добре е те да бъдат интегрирани стилово в дизайна на дома.

Телевизор Samsung Neo QLED

Не, няма грешка. В продължение на десетилетия, телевизорите се възприемаха просто като средство за гледане на филми и предавания, но днес те поемат разнообразни роли и дават възможност на потребителите да се възползват от множество функции. Samsung Neo QLED е задължителна част от модерния технологичен дом и офис. Neo QLED надгражда QLED технологиите. Neo QLED използва мощен квантов процесор и контролира всеки образ до съвършенство. Създаден на базата на изкуствен интелект, процесорът разполага с 16 невронни мрежи или системи. За сравнение - предишното поколение телевизори разполагаше само с една невронна мрежа за всички процеси. Това не е просто телевизор. През деня е вашият компютър, незаменим помощник в работата, а след това се превръща в киносалон или гейминг екран. Но нека ви разкрием повече за него..

Офисът на бъдещето у дома

Когато става дума за работа, Neo QLED автоматично разпознава зададен офисен компютър и осигурява бърз и лесен достъп до работни файлове директно на екрана на телевизора. Функцията Samsung DeX дава възможност за безжична връзка към всеки смартфон или компютър, за да се пренесе нужната информация на значително по-големия екран на Neo QLED. Благодарение на технологиите, съвместната работа в екип е възможна и от разстояние. С вграденото приложение Google Duo можете да комуникирате с колегите си не само писмено, а и визуално, при това, само с натискането на един бутон от дистанционното.

Домът на безкрайните забавления

И тъй като говорим за офис пространство, интегрирано в домашна обстановка, след края на работния ден Samsung Neo QLED се трансформира в средство за забавление на цялото семейство.

В колаборация с AMD, Samsung създава първия телевизор с поддръжка на Freesync Premium Pro както за компютърни, така и за конзолни игри, за да осигури изключително HDR изживяване. Samsung Neo QLED предлага функции, които оптимизират начина, по който играете любимата си игра. Новата лента за игри (Game Bar) помага на играчите бързо да следят критичните аспекти на играта и да я използват за достъп до Super Ultrawide Gameview, която придава на телевизора свръхшироки пропорции - традиционно достъпни само за игрални монитори.

С моделите от серията Neo QLED потребителите могат бързо да открият любимите си стрийминг услуги на едно място. А ако има разногласия в предпочитанието за филм, функцията Multi View може да раздели екрана на до 4 и позволява излъчване на съдържание от 4 различни източника. За максимален комфорт пред телевизора, функцията SmartThings организира не само смарт устройствата, а всичко с марка Samsung, което се намира в периметъра. Така потребителите могат да намалят осветлението и да увеличат температурата през своя Neo QLED.

Минималистичен дизайн за максимален ефект

И това не е всичко. Neo QLED телевизорите се отличават и с новия дизайн Инфинити One Design - екран с почти невидима рамка. С черни, почти незабележими ъгли, безкрайният екран не само добавя следващо ниво на увлекателност и реализъм към потребителското зрително изживяване, но и допринася за изискания и модерен интериор на всеки дом. Телевизорът се предлага с подвижен модул Slim One connect, който се прикрепя към гърба на устройството и отстранява проблема с кабелите по изключително минималистичен и незабележим начин. За да се прилепи плътно до стената и да изглежда като естествено нейно продължение, Samsung прибавя към новите Neo QLED модели стойката за стена Slim Fit Wall-Mount, която позволява да позициониране на минимално отстояние от стената, така че почти да се слее с нея.

Домът е нашият офис, а офисът е у дома. Но с новите технологии и иновации, Samsung прави процеса по – лесен, по – удобен и, разбира се, по-красив. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...