5 интериорни тенденции, които се върнаха на мода

Новото е добре забравеното старо

348

Модата е променлива и циклична. Което означава, че всяка година сред тенденциите има дизайнерски течения, които са били актуални преди 10, 20, 30 години. Вижте кои интериорни тенденции се върнаха на модния пиедестал и как те са се променили през времето.

Модерни тенденции в съвременния домВижте кои са актуалните тенденции за 21 век  

1. Арки

Най-новите тенденции за обновяване на дома Специалистите разкриха колко е лесно да си отглеждаш орхидея у дома. Те препоръчаха цветето да бъде в прозрачна саксия, за да може да се вижда цвета на корените

Арките са се появили Древен Египет и след това са възприети от римляните като архитектурно средство, а постепенно намират своето място в интериора, докато достигат върха на своята популярност през 90-те години на миналия век. През последните 20 години не губят малко значение докато не се връщат отново през 2020 г.

2. Макраме

Друга тенденция, която се е върнала от миналото, е макрамето. То стана популярно през 70-те години на миналия век. Днес макрамето се завръща и изглеждат много хармонично в модерния интериор, в бохо шик стил. Но, за разлика от декора от 70-те, модерното макраме изглежда по-небрежно, асиметрично, семпло.

3. Ресни

Ресните започва да се използват като декорация за дамско облекло и интериор в ерата на арт деко. Що се отнася до завръщането му към дизайна, това се случи през 70-те години.

Най-популярното използване на ресни в интериора е при абажурите. За някои този декор напомня за 20-те години на миналия век, а за други - за селския интериор. Днес може да ги видите на възглавници, завеси, покривки….

4. Терацо

Терацо - плочки, обсипани с естествен камък са тенденция, която възниква в древността и е на мода през 70-те години, лед това отново изчезва, за да се завърне с триумф през 2020 година. И ако преди терацо беше само на пода, днес ще го срещнете в производството на мебели, кухненски фасади, лампи, при декориране на интериора на баните - всичко зависи единствено от въображението на дизайнера.

5. Английска класика

Както знаете, историята върви по спирала. И това означава, че е време отново да обърнем внимание на добрите стари класики - в духа английската провинция. Но и тук се усеща промяна. Днес класиката е по-скоро усещането за комфортът в британски стил. Прекрасни аксесоари, традиционни кадифени мебели на грациозни крака, текстил с флорални щампи и камина с дебел килим до него - ще има нова класика!

10 тенденции за интериора за есентаВижте цветовете и аксесоарите за есен/зима 2017  
Сподели: