Ако мястото в кухнята никога не стига или бъркотията винаги е пълна, с малко организационни трика ще направите стаята по – приветлива и комфортна. Ето няколко предложения от Сreativemag.
Организирайте кухненските шкафове по категории. Уверете се, че чашите са в близост до хладилника, за да можете лесно да вземете чаша за сок, а чекмеджето ви за прибори е близо до котлоните, за да не се разхождате из цялата кухня, за да вземете нещо. Тенджери и тигани? Около печката. Детски чинии? На долния рафт, за да могат да стигнат до тях, без да ви се налага да ставате, за да им давате. Дръжте по – тежките неща по – долу, а по – леките в по – горни рафтове, за да ви е лесно да ги вадите.
Редовно подреждайте килера или шкафовете с консерви и махайте всичко с изтекъл срок или продукти, които не консумирате.
Добавете кухненски остров към малка кухня, за да увеличите пространството за съхранение и готвене. Ако сте с ограничено пространство, помислете за подвижен остров с място за съхранение под него.
Опитайте се да организирате пластмасовите кутии в чекмедже, а не на рафт, за да намирате по – лесно подходящ капак.
Дръжте на плота само онези уреди, които използвате всеки ден.
Ако имате десетки листи с рецепти, снимайте ги и ги съхранявайте в компютъра или на телефона си. Има и много приложения, които да ви дават съвети за вечерята.
Ако имате много найлонови торбички, отделете две, а останалите сгънете и приберете в тях. Така ще спестите много площ с шкафа.
Почиствайте и подреждайте редовно хладилника, проверявайте за продукти с изтекъл срок и храната, която трябва да се изяде най-напред, слагайте на предните рафтове.