Само няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно, да съхраните по-дълго време бързоразвалящите се храни и да запазите всичко организирано.
Създайте здравословен хладилник
Правилно подреждане на хладилника е една от първите стъпки, за да започнете промяна към по здравословен живот. Слагайте под ръка храните, с които смятате да готвите, след това се уверете, че ги съхранявате правилно, за да спестите от бюджета си и да имате едно по - балансирано хранене.
Съхранявайте правилно месото
Слагайте месо, риба, птици в най-долната част на хладилника и увити в прозрачно фолио, за да избегнете изтичане на соковете върху другите храни.
Слагайте плодовете отпред и в центъра
Пригответе здравословна закуска лесно като държите плодовете винаги под ръка.
Направете свой дресинг
Измийте шишето от купешкия дресинг и направете ваш собствен – 2 части олио, една част оцет. В този вариант той ще се запази за няколко месеца. Ако искате да овкусите с нетрайни подправки като свежи билки, чесън, лук или джинджифил, го направете непосредствено преди сервиране.
Надписвайте остатъците
За да не се питате винаги „Какво е това“ и „Дали все още става за ядене“, слагайте малка бележка с надпис каква е храната и кога е приготвена.
Увийте сиренето
Сирене е жива култура и трябва да диша. Не го задушавайте в запечатани найлонови торбички, а го увийте плътно във восъчна хартия. Ако се притеснявате, че ще изсъхне, сложете увитото сирене в незатворена найлонова торбичка, която позволява на неприятните миризми да не се задържат.
Използвайте чекмеджетата на хладилника
Тези чекмеджета имат за цел да запазят влажността и така продуктите не се дехидратират. Някои модели имат и индикатор за регулиране на влажността.
Забравете за отделението за яйца
Обичайното място за съхранение на яйца не е най-доброто. Вратата е една от най-топлите зони на хладилника и е подходяща за продукти, които трудно се развалят. Затова съхранявайте яйцата на средния рафт в задната част на хладилника.