Да обзаведем спалнята в скандинавски стил

Съвременно излъчване и изчистен дизайн

316

За да се радвате на красива и стилна спалня в скандинавски стил, не е нужно задължително да инвестирате куп пари. Стига да изберете правилните мебели, цветова гама и аксесоари, може да обновите помещението си бързо и лесно.

Скандинавско жилище от 50 кв. мТози скандинавски едностаен апартамент се намира в центъра на Гьотеборг в Швеция

Ако разполагате с време си заслужава да обиколите магазините или онлайн да потърсите промоции, стоки, които са останали единични бройки и затова се предлагат на по – ниски цени, да попитате познат дърводелец дали може да преобрази някой стар, но здрав скрин, например.

Днес пазарът предлага огромно изобилие и ако съумеете да се възползвате, ще се радвате на стилна спалня, направена с минимум средства.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн

Вече знаете, че компонентите, с които не трябва да правите компромис са матрака и възглавниците, защото именно те са в основата на здравословния и пълноценен сън.

А ето и основните идеи за това, как да обзаведете спалнята в скандинавски стил.

Леглото

За пълен комфорт изберете двойно легло. За по – изчистен вид на стаята, вземете модел, който е без много декор. Ако желаете, винаги можете да добавите текстил: декоративни възглавници, покривало, одеяло. В зависимост от личните си предпочитания изберете модел с крака (под него може да подредите кутии и винаги е по – евтин) или  се спрете на вариант с механизъм, който предлага място за съхранение под него.

Съхранение

Скринът в спалнята е удобен. Особено ако нямате място за гардероб или той е в друга стая. За да не претоварвате визуално пространството, изберете нощни шкафчета с високи тънки крака. Или пък да ги замените с обикновен стол или малка стълба.

 

Осветление

Не се ограничавайте до един източник на светлина, дори ако спалнята е много малка. Например, в допълнение към висящ полилей, сложете подови или настолни лампи в подобни нюанси. За по – силен ефект изберете модел, който да отразява декора и текстила.

 

Акценти

Най-лесният, но ефективен начин да декорирате една стая е да закачите картина или плакат на стената. Ако не искате голямо произведение, и малка снимка в рамка на скрина или нощното шкафче ще разнообразят интериора и ще добавят лично излъчване. 

Как да постигнем скандинавски стил с малък бюджетЛесно е
Сподели: