Защо цветята и растенията могат да облекчат болката и тревожността

Обградете се с тях

232

Ако сте любители на цветята и зелените растения, имаме добра новина за вас. Според проучване свежите цветя могат да направят нещо повече от това да предизвикат  усмивка на лицето ви и да озарят стаята. Защото те могат да бъдат полезни за вашето умствено и физическо здраве.

10 зашеметяващи декорации с цветя за малкия балконДори и малката тераса може да бъде много цветна

Американското дружество за наука за градинарството проведе проучване за измерване на ефектите от наличието или липсата на цветя и растения в болничната стая след възстановяване на пациенти от операция. Проучването обхваща 90 пациента, които се възстановяват след операция. Някои от тях са получили цветя и растения в болничните си стаи в дните след  възстановяване, докато други не. Разликите в състоянието и се оказват шокиращи.

Пациентите, които са имали цветя и растения в стаите им, имат по-ниско кръвно налягане, по-ниска сърдечна честота и по-малко оплаквания от болка, тревожност и умора, отколкото тези, които не са заобиколени с цветя и растения. Първите също така са приемали значително по-малко обезболяващи лекарства след операцията.

15 цветя за двора, които издържат при всякакви условияТе са подходящи за сенчест, сух или песъчлив двор

 

"Резултатите от това изследване показват, че растенията в болнична среда могат да бъдат неинвазивни, евтини и ефективна допълваща медицина за пациенти, които се възстановяват от коремната операция", заключава проучването.

Но проучването не свършва дотук. Оказва се, че цветята имат и терапевтичен ефект ако са в дома ви. Наличието им оказва положително въздействие върху вашето психическо и физическо здраве, кара ви да се чувствате по – щастливи и положително заредени. Затова, минавайки покрай магазина за цветя, не забравяйте да вземете един красив букет. Инвестицията си заслужава.

А вие се вдъхновете от следващите цветни интериори и екстериори.

 

Как да изберете най – добрите цветя за вашия декоративен стил Те са идеалното допълнение
Сподели: