7 грешки, които допускате при експлоатация на мебелите

И така ги разваляте по - бързо 

209

Всички знаем това чувство. Прекарвате време, пари и енергия, за да изберете най – подходящия за вас диван. И само след няколко месеца или година установяваме, че той изглежда така, все едно е на 15 -20 години. Ето седем изненадващи начина, с които неусетно нанасяте щети на мебелите си.

Девет умни, мултифункционални мебелиМултифункционалните мебели са идеален вариант за малки жилища

Не проучвате

Мебели за почитателите на книгиИ нека цялата стена е библиотека

Продавачът ви уверява, че тази материя може да издържи на всичко. Не му се доверявайте на сляпо, особено когато купувате кожени изделия. Ако имате малки деца, помислете за трайни материали като микрофибър. Прочетете етикетите на мебелите и следвайте инструкциите за грижа.

 Слънцето

Щорите и прозорците не могат напълно да предпазят тъканите от избледняване и обезцветяване. Уверете се, че диванът и фотьойлите са еднакво изложени на слънчева светлина от всички страни . Помислете за инсталиране на UV (ултравиолетово) фолио за прозорци, което може да намали слънчевите последствия, а същевременно и да намали сметките за енергия и предпазва кожата.

Околната среда

Влагата, сухотата, прекомерната топлина и студ се отразяват върху дървените мебели. Поддържайте умерена вътрешна температура, помислете за изсушител на въздуха и се уверете, че дървеният материал е защитен, за да предотвратите деформацията му. 

Неподходящи почистващи средства

Не всички почистващи препарати са еднакви и не всеки универсален е подходящ. Ако изпробвате препарат върху нова мебел, проверете малко парче и се уврете, че няма да има последствия.

Внимавайте когато каните гости

Ако правите парти, помислете за защита на повърхностите на мебелите. Сложете покривки или салфетки, подсигурете подложки за чашите и дръжте напитките на бар – количка.

Чистите прекалено често мебелите

Поддръжката на мебелите е важна, но прекаленото почистване също не е добра идея. Причината е, че така може да нарушите вида на повърхностите, дървените мебели да загубят блясъка си, а текстилът на дивана да изтънее.

Лоши навици

Ако имате навика да слагате чаша на масата, без да защитавате повърхността, нищо чудно скоро да се появят петна. Всичко, което трябва да направите е да сложите няколко подложки за чаши под ръка, за да предпазаите плота.

Как да подредим мебелите по точния начинВажно е да не слагате мебелите пред прозорците
Сподели: