За повече настроение и уют по празниците

Подготовката за празника никога не е била толкова лесна  

2131

Нека да си признаем, всяка година си казваме, че ще прекараме една спокойна и хармонична Коледа, без тичане за подаръци и украса в последния момент, без суетене около менюто и чудене, дали всичко е изпълнено. И в крайна сметка не успяваме да се справим.

Но тази година ще бъде различно, обещаваме ви. Всичко, което ви трябва е предварителна подготовка, списък на всички необходими подаръци, продукти за трапезата и не на последно място – украсата на дома.

Вече ви подсказахме няколко идеи за менюто, насочихме ви към перфектните коледни подаръци и сега остава най-хубавата част – декорацията. И не се притеснявайте, няма да обикаляте от магазин на магазин в търсене на аксесоарите. Всичко необходимо може да намерите още сега в близкия магазин Lidl, точно навреме за предпразничната подготовка.

Тази година ви предлагаме към вече наличната украса  да добавите и  нещо ново и  впечатляващо, което ще привлече погледите. Изберете тема или цвят, които да следвате и аранжирайте около нея. Например, ако темата е „Светла Коледа“, може да използвате светлините като мотив. Сложете по первазите LED лампички – те са енергийно ефективни, дълготрайни са и са много по-добър избор от старите модели. Освен лампичките акцентирайте с красив свещник във формата на фенер на помощната маса в хола и подредете свещи в различна височина в групи по три. Съобразете цветовете на свещите с основания цвят на темата, която сте избрали.

Друга идея е да напълните стъклена купа с вода и да пуснете няколко малки чаени свещи, които да плуват. Така ще създадете допълнителен уют и празнично усещане.

В детската стая закачете няколко усмихнати мини дядо Коледа от филц или украсете прозореца със симпатичните елени – гирлянди.

А за да бъде празничното настроение пълно, сложете пред вратата тематична изтривалка, с която ще усмихнете гостите ви още преди да са прекрачили прага на дома ви.

И като заговорихме за гости, да помислим и за красивата маса. В Lidl ще намерите  покривки и тишлайфери с тематични мотиви, с които да постелите масата. Ако разполагате пък с голяма и масивна дървена маса, не я крийте, а я подчертайте със стилни подложки, отново в подходящия цвят. Обикновен бял комплект за вечеря може да бъде лесно съчетан с цветни или текстурирани салфетки, ниски свещи и флорални аранжировки.

Добавете стилни прибори, завързани с канап и етикет в ретро стил с името на всеки гост.

И кулминацията на вечерта – подаръците. Ако вече сте купили най-желаните подаръци, опаковайте ги отсега. Така няма да се наложи да бързате в последния момент и ще имате достатъчно време, за да бъде раздаването им празник за душата, а не игра на нерви, дали ще смогнете с всичко. А що се отнася до опаковките,Lidl отново предлага приятно разнообразие -  различни видове  хартии и подаръчни торбички,  текстилни панделки в различни десени и размери, дребни декоративни елементи, с които можете да превърнете опаковката в истински шедьовър.

Независимо дали вашата Коледа ще бъде голямо парти с приятели или малко семейно тържество, не забравяйте, че това е времето, в което трябва да се насладите пълноценно на компанията на най-близките. Всичко необходимо – от храната за менюто, през подаръците, до празничната украса, е в близкия Lidl магазин - подгответе се навреме и изживейте най-светлите празници. Весела Коледа!

Сподели: