За да се радваме на топла и уютна зима

Изненадайте зимата като се подготвите още от сега  

845

С настъпването на студените месеци, мисълта за отоплението идва все по – често на дневен ред. За много хора дървата са най – предпочитаният и добър източник на топлина и това не е случайно. Защото няма как да останем безразлични пред уюта, който създава пукащото дърво в камината или печката и неповторимата топлина, която излъчва.

За да посрещнем студените месеци подготвени обаче, е добре да започнем още от сега да мислим за набавянето на дървения материал и подготовката му за отопление. Рязането на дървата ще стане най – лесно и бързо, ако имате под ръка правилните инструменти. И ако се чудите кои са те, ето отговорът. Трионите от акумулаторната система COMPACT на STIHL са всичко, от което се нуждаете, за да се справите с рязането на дървата за огрев, без да пречите на съседите - тихо и без вредни емисии.

В серията са включени два модела моторни триони, всеки от които се предлага или без батерия и зарядно (за тези, които вече имат друг уред от серията, напр. акумулаторна духалка, коса или ножица за храсти) или окомплектован със зарядно устройство и препоръчаната от производителя батерия.

Практичният MSA 120 C-BQ е компактен, високопроизводителен, лек (2.5 кг без батерия с шина и верига) и изключително тих трион. Той е идеален за поддръжка на двора и градината и за извършване на обикновени занаятчийски дейности. Разполага с гумирана ръкохватка, спирачка на веригата QuickStop Super, резервоар за масло с прозрачно прозорче, верига 1/4" PM3 за висока производителност при рязане. Веригата 1/4″PM3 е специално разработена за акумулаторни верижни триони. Уредът разполага с механизъм за опъване на веригата, което е от значение за непрофесионалисти, тъй като се избягва контакт с острите й зъби. С едно зареждане на батерията (AK 30) трионът може да работи до 55 минути.

MSA 120 C-BQ е отличен избор за рязане и нарязване на клони, по-дебели стебла на храсти, както и за нарязване на дърва за огрев.

Благодарение на тихия режим на работа, нямате нужда от лични средства за защита на слуха при употреба.

Модел MSA 140 C-BQ е по – усъвършенстваната версия на горния модел и се отличава с 25 % по-висока производителност при рязане в сравнение с него. Той е лек – само 2.6 кг. без батерия с шина и верига, което го прави подходящ за поддръжка на двора и градината и извършване на обикновени занаятчийски дейности, за рязане на стъбла, греди и клони, за нарязване на дърва за огрев.

И двата уреда могат да работят с три различни по капацитет и енергийна мощност батерии – АК 10, АК 20 или АК 30, което определя и тяхната продължителност на работа: за MSA 120 C от 15 до 55 минути и за MSA 140 C съответно от 15 до 45 минути.

От STIHL препоръчват моделът MSA 120 C да се използва с батерия АК 20 за до 35 минути работа, а MSA 140 C съответно с АК 30 за работа с продължителност до 45 минути.

Модел MSA 140 C-BQ също е с веригата 1/4”  Picco Micro 3 (PM3) със система за нейното опъване на ръка, без помощта на инструмент. Разполага с функция QuickStop Super (Q) - допълнителна спирачна система за по-голяма безопасност при работа. Максималната дължина на рязане (диаметър на рязания материал) е 30 cm.

Зимата наближава, затова изберете подходящия за вас и вашите нужди уред. Ако се колебаете в избора си, може да се обърнете към „Консултант за избор на акумулаторен продукт“ в сайта на STIHL или към най-близкия от дилърите на STIHL в цялата страна

 
Сподели: