В тези малки бани има място за всичко

Има безброй идеи за трансформацията им

1082

Малката баня не винаги означава ограничение на стила и комфорта. Благодарение на новите мебели и способи за обзавеждане, днес има много възможности и безброй идеи, благодарение на които дори една малка стая ще се трансформира в красиво, уютно и функционално помещение.

Дизайн на малка баня: 7 златни правила Намерете най-доброто решение за компактното помещение

По – малка площ – по – малко мебели

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза

На първо място, не се страхувайте да комбинирате банята с тоалетна. Това не винаги означава по – тясно помещение. Просто се откажете от големите мивки и шкафове, инвестирайте в плаващи тоалетна чиния и мивка и мислете за вертикално планиране на местата за съхранение.

Вместо вана, заложете на хубав душ със стъклена преграда. Така няма да затрупвате визулано банята, но ще се радвате на достатъчно удобство и комфорт.

 

Цветови решения

Няма как да не отбележим, че цветът е неразделна част от всеки интериор и определя цялостния вид на помещението. Ако вашата баня не се радва на много квадратни метри, не го пренебрегвайте. С правилната цветова палитра, можете визуално да разширите пространството, фокусирайки се върху някои детайли. Но това не означава, че трябва да се придържате към строги правила - "само светли тонове".

Тук също може да сложите ярки цветове и нюанси. Основното е, че всичко е въпрос на умереност.

Осветлението на малка баня

Не забравяйте за осветлението, което играе важна роля в банята. Колкото повече светлина има, толкова по-просторна изглежда тя. Сложете крушки с мека светлина и не оставяйте само в една зона. Няколко тела са идеални за малкото помещение.

Мултифункционалност

Когато говорим за малка стая, трябва да мислим за това, как една мебел може да има няколко приложения. Например шкафът за козметика може да е с огледална врата. А мястото под плота да използвате като рафтове за съхранение или да сложите пералнята. Пространството над тоалетната организирайте за препарати и допълнителни ролки хартия.

 

Какъв цвят да е банята?Изборът е богат
Сподели: