Три идеи за предястие и десерт за коледната вечер

Вкусът зависи от избора на качествени продукти  

2694

Коледа! Чакаме я с нетърпение. В най-хубавия през годината празник всичко, което искаме е уют, топлина, спокойствие и повече време за семейството. Но Коледа неизменно свързваме и с вкусната храна, богатата трапеза и разнообразните ястия.

За всяка една домакиня е важно да блесне пред своите гости с нещо вкусно и запомнящо. И след като приготвяме специална вечеря за най – скъпите ни хора, е важно да не правим компромис с качеството на продуктите, които избираме.

Тази година искаме да ви улесним в идеята за коледното меню, затова подготвихме две предложения за предястия и един много ефектен десерт за сладък завършек на вечерта. Всички те са лесни за изпълнение, няма да отнемат време и най – важното, продуктите за тях са без компромис във вкуса. 

Готови ли сте с за кулинарни предизвикателства?

Предложение 1

 Бонбони от сирене

Необходими продукти

200 г. краве сирене Маджаров

200 г. биволско сирене Маджаров

170 г. крем сирене Маджаров

50 г. масло Маджаров

За овалване: червен пипер (може и пушен), сусам, ситно нарязан магданоз

Намачкайте кравето и биволското сирене с вилица. Разбийте крем сиренето с малко разтопено масло на пухкав крем с миксер. Омесете добре всички продукти. Подгответе си три чинии, в които сте сложили от подправките за овалване. С навлажнени с вода или мазнина ръце оформете топченца колкото орех, оваляйте и подредете в плато или на хартиени кошнички. Оставете в хладилника да стегнат.

Идея: Ако обичате комбинация на сладко и солено в средата на бонбона може да сложите парченце сушена кайсия или боровинка. Може да поднесете сиренето с грозде.

Предложение 2

Катък с чушки

Необходими продукти

2х250 г. крави катък Маджаров

6-7 червени печени чушки (ако са от буркан - отцедени добре)

3-4 скилидки чесън

Пресен магданоз

Зехтин

По желание – орехи

Нарежете печените чушки на малки парченца. Намачкайте чесъна и добавете към чушките. Изсипете катъка и объркайте внимателно. Подправете с магданоз и по желание сложете шепа ситно нарязани орехи. Охладете. Хубаво е да подготвите тази разядка няколко часа преди поднасяне, за да се смесят добре всички вкусове и аромати. При поднасяне поръсете с капчици зехтин.

Идея: Ако го обичате по – пикантно, може да добавите люто чушле – намачкано или малко чили.

Предложение 3

Чийзкейк с извара

Необходими продукти:

1 пакет бисквити

½ чаша млени бадеми/ лешници

125 г масло Маджаров

350 г. извара Маджаров

400 г. заквасена сметана или цедено мляко Маджаров

1 яйце

200 г. пудра захар

Ванилия

По желание за украса: Сладко от диви ягоди или касис, школадов ганаш

 

Смелете бисквитите на прах и си смесете с разтопеното масло. Добавете ядките и оформете блат, който да разпределите на дъното на отваряема тортена форма(22-24 см). Приберете в хладилника, за да стегне.

Разбийте изварата, яйцето, сметаната, захарта и ванилията. Изсипете сместа върху стегнатия блат и изпечете на 160 градуса за 45-50 минути (наблюдавайте сладкиша, защото всяка фурна пече различно).

Извадете и оставете да се охлади. Украсете с ганаш от бял шоколад или със сладко. Оставете да стегне.

Вече имате три идеи за ястия за коледната вечер. Всички тях може да направите в самия ден преди празника, няма да ви коства усилия или някакви специални умения. Защото тайната на неустоимия вкус се крие в качествените съставки.

 

 

Сподели: