7 начина да имате бюджетна Коледа

Празнувайте, без да харчите излишно

319

Всяка година предколедната треска започва все по – рано. Още в средата на ноември ни облъчват с песни, играчки, украса, промоции…А с това изкуствено удължаване на сезона идва и желанието на хората да се купуват, купуват, купуват - което, разбира се, търговските центрове търсят.

10 минутна декорация за КоледаНикога не е късно да украсите дома за празниците  

Но има начини да намалите разходите си, без да се лишавате от коледния дух. Ето какво можете да направите.

1. Задайте лимит на разходите за всички подаръци

5 начина да замирише домът ви на КоледаВнесете празничния дух  

Всички имаме толкова много неща и по време на Коледа трябва да ценим времето да сме заедно, а не за възможността да подарите колкото се може повече подаръци. Задайте лимит за всички, за които купувате, и се придържайте към него. Бъдете креативни - можете да добавите ръчно изработен подарък, като домашни бисквити или снимка в рамка.

2. Всеки носи по нещо

Когато става дума за забавления, знаете колко скъпо може да струва една вечеря. Вместо това, организирайте парти, на което всеки да носи по нещо – салата, сирене, ядки…

3. Придържайте се към простотата

Отново на тема храна, не е задължително да слагате най – скъпите и изтънчени продукти като хайвер, трюфели или паста. Изберете хубава шунка и я сервирайте с брускети, изпечете пресен хляб и гарнирайте с хубаво сирене.

4. Нека масата е звездата

Хората се хранят и с очите си, затова направете масата звездата на вечерта. Подредете красиви чинии, постелете хубава покривка и украсете.

5. Изберете евтини декорации

Не трябва да забравяме и украсата, а ако искате нещо ефектно, но изтънчено, няма смисъл да харчите куп пари. Купете голяма опаковка чаени свещи и ги сложете в чаши или стари вази по средата на масата. Добавете елхово клонче за цвят.

6. Евтино опаковане на подаръци

Никой не трябва да харчи цяло състояние за опаковане на подаръци с коледна тема. Купете евтина ролка крафт хартия и оставете децата си да създават свои собствени произведения на изкуството върху тях. Сладко и евтино: точно по начина, по който ни харесва.

15 идеи за направи си сам подаръци за КоледаЗащото личният подарък е най-скъп
Сподели: