6 начина да намалите неприятната миризма в банята

Обърнете внимание на хигиената и почистването 

1337

Постоянно говорим за красиви, добре проектирани и практични бани. За това как може на малко площ да сложим максимално много неща. Но нека да погледнем истината в очите. Банята (най – вече с тоалетна) е и място, в което не само се къпем или правим тоалета си, но и извършваме физиологични нужди. А това често води до неприятна миризма. Особено ако имаме или чакаме гости, знаем неудобството, което може да изпитаме.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

Освен това, често усещаме тежка и задушлива миризма, която може да идва от влагата. За да се предпазим от това неприятно усещане, ето няколко трика, с които да редуцирате миризмата.

Имайте под ръка спрей за освежаване

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

Освежителите за въздух не са най-добрият или най-здравословен начин да се грижите за миризмата в банята, но са практични в краен случай, особено ако миризмата е силна.

Не забравяйте, че е необходимо само малко впръскване, няма нужда да обливате банята с него.

Добра вентилация

Нищо не е по-лошо за развитието миризма в банята, отколкото влагата и слабата вентилация. Затова, ако нямате прозорец, инвестирайте в хубав вентилатор. Когато банята не се ползва или след къпане, отваряйте вратата, за да се проветри. 

Поддържайте кърпите чисти и сухи

Уверете се, че кърпите ви изсъхват добре след всяка употреба и ги перете поне веднъж седмично. (Това включва кърпи за ръце и кърпи за лице.) Използвайте белина, ако е възможно, а ако не искате, перете с гореща вода, която да убие бактериите.

Никога не окачвайте кърпите си на вратата - това ще забави процеса на сушене и ще позволи на бактериите да се размножават, причинявайки лоши миризми.

Запалете свещ

Топлината и димът от свещта могат да помогнат за неутрализиране на миризми в банята. И противно на общоприетото схващане, свещи без аромат работят също толкова добре, колкото и ароматизирани.

 

Почистете банята

Понякога миризмите са просто начин банята да ви каже: "Хей! Тук е мръсно! Почисти ме!". Мръсотията, която се натрупва се натрупва, мръсната мивка и плот, влагата са фактори, които могат да причинят миризми, ако не се почистват редовно.

Добре е всяка седмица са чистите банята, като основно и пълно почистване – стени, фуги, шкафове, да правите на всеки два – три месеца.

Изхвърлете кошчето

Може би източникът на лошите миризми в банята е кошчето. Въпреки, че не съдържа остатъци от храна като в кухнята, нещата, които изхвърляте там също могат да миришат (като женски продукти, мокри кърпички и др.).

Изпразвайте кофата за боклук редовно, не само когато е пълна.

9 съвета за премахване на миризмите от готвено в дома виНека домът ви ухае
Сподели: