Идеи за съхранение в кухнята (част 1)

Идеи за съхранение в кухнята (част 1)

Свободностоящи етажерки

Етажерките не са само за книги и списания. Сложете една такава близо до кухнята и ще може да наредите всички ваши често употребявани вещи. Мястото е подходящо както за съдове, така и за подправки или защо не за готварските ви книги.

Място за бутилките

Съхранявайте малките бутилки за вода в кухненския шкаф, но организирани в…папка за документи. Така ще спестите място и ще имате лесен и бърз достъп до тях когато бързате.

Висящи кошници

Кошниците са полезни, за да организирате в тях посуда, свежи продукти или нещата за почистване. Закрепете кошницата на метална тръба или кукички и ще имате лесен достъп до всички най-необходими вещи. А ако я сложите над мивката е идеалното  място за гъбата и верото.

Без загубени капаци

С помощта на обикновен офисен органайзер, закрепен за вътрешната част на кухненски шкаф ще имате идеалното място за всички капаци на кутии, които винаги се губят. 

Плаващи етажерки

Ако имате доста свободно място на стената, но не достатъчно за шкафовете, заложете на плаващи открити шкафове. За целта ще са необходими две широки дъски и метална рамка, на която да ги закрепите. Мястото е идеално да подредите най-често използваните съдове.

Още едно ниво

С помощта на тази масичка ще си осигурите още пространство за подредба в малката кухня.

Ножовете на място

Магнитната лента за съхранение на ножовете е безценен помощник за всяка кухня. С нея пестите място, предпазавате ножовете от изтъркване и не на последно място – сигурно съхранение, далече от малките деца.

Всичко на показ

Шкафът със стъклени вартички е много стилен и същевремнно осигурява видимост на най-важните за вас вещи. Дали това ще бъдат подправки, пакетирани храни или храната за домашните любимци или бурканчета и чаши, изборът е ваш.

Приложение на релсата за пердета

Релсата за пердетата вече има и друго приложение. Ако е телескопична, поставете я в кухненския контейнер и ще имате разграничител за капаци или чинии.

Коркови дъски

Ако искате да организирате всичко и всички в кухнята, най-вероятно използвате бележки за задачите. А защо не скриете тези бележки в…шкафа. С помощта на коркова дъска от вътрешната страна на шкафа ще имате страхотен органайзер за задачките. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...