8 неща, които чистите хора правят всеки ден у дома

8 неща, които чистите хора правят всеки ден у дома

Случвало ли ви се е да прекарате целия ден в чистене и в края на деня да няма и помен от усилията ви. Затова нека видим какво правят професионалистите  и кои „златни правила“ прилагат при тази всекидневна дейност.

Изхвърлят всеки ден боклука

Съберете остатъците от храната и сметта в плик и сутрин преди работа ги изхвърлете. Така ще бъдете сигурни, че няма да имате вмирисана храна в хладилника или на плота.

Измиват мивката в банята след всяко ползване

Може да звучи налудничаво, но експертите съветват да изплакваме мивката от всички незабележими остатъци като сапун, паста за зъби, грим.

Подсушават стените в банята

След като си вземете душ минете стените с гъба за баня. Така ще предотвратите натрупването на котлен камък, както и опасността от мухъл.

Почиства чайника и отвън

Помислете само – колко пъти на ден пипате чайника или кафеварката. А това означава и множество микроби, които се натрупват, особено в офиса, където има много хора. Затова измивайте хубаво и отвън тези съдове.

Почистват всекидневно нещата, които най-много ги дразнят

Ако има някои неща, които не понасяте да са мръсни, чистете ги всекидневно, за да не си докарате допълнително стрес и неприязън. За някои това може да е пастата по мивката, за други чиниите в мивката, космите от кучето или плота в кухнята с петна от храна.

 Почистват с прахосмукачка най-прашните места

Това означава прага около вратата или килима. По този начин ще се защитите и от множеството микроби и мръсотия, които се събират по тези места.

Обръщат внимание на най-неочаквано мръсните всекидневни уреди

Малките неща като дистанционно, мобилен телефон или слушалката на телефон са едни от най-мръсните места, но доста често не обръщаме внимание на това. Ето защо превърнете почистването им във всекидневен ритуал.

Използват правилото за „двете минути“

Понякога е по-лесно да почистиш нещо, отколкото да чакаш. Ако почистването на нещо ще ви отнеме до две минути, направете го веднага. Така ще си спестите в последствие много работа и търкане. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...