5 начина да внесете коледен аромат у дома

Поканете празничния дух

1122

Какво дава завършек на красивия интериор? Сладкият и незабравим аромат, разбира се! Миризмата е това, което прави един дом уникален, придават свежест, вдъхновява, а наред с това има способността да променя настроението в стаята.

12 проекта с палети, с които да посрещнете КоледаПразнувайте Петия сезон с тези идеи за рециклиране  

А едно от най-обичаните и внасящи уют и топлина в дома ухания е ароматът на Коледа. Ето няколко идеи за това, как да пренесете празничния сезон:

Венец от салвия

10 минутна декорация за КоледаНикога не е късно да украсите дома за празниците  

Ако харесвате ароматът на свежест и билки, защо не направите венец от салвия? Всичко, което ви трябва е да направите кръг от тел и да закрепите стръкове градински чай.

Направете ароматна декорация

Освен, че ще внесе прекрасен аромат, декорация с шишарки, канела, звезден анасон и портокалови корички, може да послужи и като красива украса за масата.

На котлона

Това е класически начин да внесете аромат в дома. Сложете любимите си ароматни подправки, билки, сушени плодове и етерични масла, покрийте с две - три чаши вода и оставете са поври на тих огън.

Направете домашен спрей

Смесете по 5 капки етерични масла от див портокал, канела и сибирска ела, добавете 10 мл. спирт или водка и вода в бутилка – пулверизатор. Пръскайте по 2-3 пъти на ден. 

Загрейте ванилия

Това е страхотен трик, ако имате нужда от празничен аромат, но нямате време. Сложете три супени лъжици екстракт от ванилия в чаша за кафе, поставете в печката на около 100 градуса за около час и изчакайте, докато целият дом замирише на прясно изпечени сладки.

15 идеи за направи си сам подаръци за КоледаЗащото личният подарък е най-скъп
Сподели: