Най-големите грешки, които хората допускат при организирането на дома

Експертите споделят общи грешки при подреждането и как да го оправим.  

185

От манията, наречена „Мари Кондо“ до минимализъм във всичко у дома и без нищо излишно, домашната организация добива ново значение. Още повече, времето, което всички прекарахме вкъщи по време на пандемията, допълнително подчерта стойността на подреждането и организацията на дома.

Но справянето с претрупания дом и създаването на система, която да работи за вас и вашето семейство, може да бъде предизвикателство. Проблемът е, че хората правят някои грешки, които създават повече хаос, а не помагат.

Закупуват множество кутии

Много хора купуват десетки кутии, кошове, органайзери, за да приберат наличните вещи, но не осъзнават, че преди това трябва да се отърват от всичко  излишно.

 

Не преценяват размера на помещенията

Що се отнася до организирането, размерът има значение. Тези супер сладки кошници не изглеждат добре, ако са твърде големи за рафта, където сте планирали да стоят. Или кош за съхранение под мивката, който всъщност не се побира там, не е полезен.

Прекалени амбиции

Често предизвикателство при организирането у дома е прекалено амбициозното. Вместо да създават мини проекти и да правят малки стъпки, хората се опитват да направят твърде много наведнъж. Това може да бъде демотивиращо, изтощаващо, да причини повече хаос.

Прекалено фиксирани в Instagram

Много хора се стремят да създадат дома, който виждат в Инстаграм или социалните мрежи. Няма как да има такъв. В една къща живеят хора, няма как да има безупречен ред.

Съхраняват ежедневни вещи на неудобни места

Не поставяйте ежедневни предмети на труднодостъпни места. Вместо това дръжте наблизо предметите, които използвате през цялото време.

Препълват мястото с кутии

Често срещан подводен камък, който трябва да се избягва, е препълването на пространството с кутии. Добрата система за организиране е лесна за достъп и има място за гъвкавост. Бъдете организирани и давайте приоритет на удобството. 

Сподели: