Най-честите грешки, които допускаме при премахване на петна

И как да ги избягвате  

144

Какво правим, когато изцапаме ризата със сос? Взимаме една салфетка и започваме да търкаме енергично! Грешка. Или събличаме ризата и се опитваме да изперем под топла вода! Грешка! А понякога слагаме веднага препарат против петна. Отново грешен подход!

Как да почистим най-често срещаните петнаНе изхвърляйте дрехите  

Истината е, че различните видове петна изискват различна грижа. От протеинови, които могат да бъдат от мляко до кръв, през петна от танин - вино или трева - всяко взаимодейства с тъканта по различен начин и изисква различен начин на отстраняване.

Разбира се, най – добре е да занесете дрехата на химическо чистене, където професионално ще се погрижат за нея, но преди това е по – добре да не допускате следните грешки, за да не фиксирате петното и да го направите невъзможно за отстраняване.

4 гениални трикa за премахване на петната Хитрини за всяко домакинство  

 1. Чакате твърде дълго, преди да се погрижите за изцапаната си дреха

Най-голямата грешка, която някой може да направи, когато изцапа дрехата е да чака. Ако петното не бъде премахнато бързо, то ще се впие в тъканта и ще стане по – трудно за премахване, ако не и невъзможно. Затова, в момента, в който ги видите, веднага вземете мерки.

2. Търкате петното

Никога не трябва да търкате петно. Така то прониква в дрехата и става още по – трудно за премахване.

3. Опитвате се третирате петното от средата

Ако се опитате да отстраните петно, работете отвън - навътре, а не от центъра. Така го правите по – голямо.

4. Използвате топла вода

Никога не слагайте топла вода върху петно, тъй като може да свърже петното върху дрехите. Вместо това, изплакнете с хладка.

 

5. Слагате белина

Когато става въпрос за деликатни тъкани, никога не слагайте белина върху петно. Тя е тежък химикал, който може да причини големи щети на дрехата.

Тези средства за премахване на петна са в кухнята виПредпазвайте дрехите и спалното бельо с тези решения  
Сподели: