Бохемският стил у дома - свобода и цветове в интериора

Тук няма правила, само фантазия  

192

Свобода, цветове, еклектика…Това е бохемският (или бохо –шик) стила. Но той е повече от стил в интериора или в модата. Това е цяло течение, начин на живот и изразяване. Това е стилът на тези, които живеят, без да следват строги правила, харесват артистизма и винаги са готови на приключения и пътувания.

Как да придадем на всекидневната бохемски стилДързък, смел и цветен 

Бохемският стил  обикновено предизвиква в съзнанието ни картина на пътешественици, хипита, художници, номади и други „свободни духове“. Тук властва индивидуалността, което означава, че стилът е толкова разнообразен, колкото и самите хора.

Най-красивите бохемски спални в светаФеерия от цветове

Бохемският интериор не е за хора, които харесват реда и структурираните неща. Той е за всеки, който търси свободата на изразяване, неконвенционалните и колоритни вещи. Тук трябва да блеснат вашият собствен стил и естетика.

И когато говорим за уникална естетика, нека да не забравяме започнем цветните финиши и цветове на дъгата, които често присъстват тук.

Смесете стари и нови предмети, различни текстури, и дори на пръв поглед несъвпадащи вещи. Например, лъскава маса със стъклен плот и стар винтидж стол. Или бяла стена, на която се откроява килим в цветове. 

Напълнете всяко пространство. Изберете вещи, които обичате и ги използвайте, за да запълните визуално и физически всяко място в пространството. Мислете извън правилата за оформлението, нека интериорът бъде празно платно, върху което да разгърнете фантазията си.

В бохемският стил няма ограничение на изкуство, книги, мебели, тъкани, възглавници, скулптури, растения, лампи.

Тук често ще видите ръчно изработените елементи. Това означава килими, картини, одеяла, пуфове. Важното е, че усещането за индивидуалност ще властва.

Важен елемент е светлината. Мекото осветление създава специална, успокояваща атмосфера и е ключово, за да покажете най-доброто от пространството, осигурява отличен контраст с артистичният хаос, който е навсякъде в свободното по дух пространство.

Вижте няколко идеи за бохемски интериор и не забравяйте, че целта е да създадете уютно пространство, изпълнено с живот и усещане за свобода.

 

Бохемски стил в кухнята – 20 + цветни идеи Ярки и еклектични  
Сподели: