9 погрешни навика при чистене

Понякога прекаленото чистeне не е за предпочитане

10874

Използването на прекалено много продукти, честото почистване на някои неща може да има обратен ефект. Вижте какво НЕ трябва да правите, за да имате чист дом.

1. Чистите огледалото всеки път когато видите следи от пръсти
Не казваме да спрете да чистите, просто честото използване на препарата за чистене може да проникне зад огледалото и навреди на закрепящит елементи.

2. Слагате прекалено много прах за пране при мръсните дрехи
Не, това няма да ги изпере по-добре. Прекалено многото препарат може да не се отмие добре, а пяната да остане по някои тъкани като петна.3. Чистите пода всеки ден
Въпреки, че експертите препоръчват пода да се почиства всекидневно, ако нямате време или не се нуждае наистина от спешно почистване не го правете. Ако не е полиран добре, горният слой се изтърква и може да го направи по-вехт и избелял.

4. Слагате допълнително препарат за миене в съдомиялната
Не сте измили добре соса от спагето от чиниите? Повечето препарат няма да реши проблема, а ще фиксира петната.

5. Миете дървения под с гъба
Прекаленото третиране на дървените повърхности с вода може да навреди сериозно на пода, защото прониква между цепнатини. Използвайте влажна и мека кърпа за почистването.6. Взимате прахосмукачката всеки път когато видите косъмчета от вашия домашен любимец
Това определено е най-лесният начин за премахването има, но прекалено многото косми могат да задръстят прахосмукачката. Затова използвайте метла или почистващи ролки за дивана.

7. Перете дрехите след всяко носене
Това не се отнася за облеклото за фитнес, тениски и бельо, но има дрехи, които могат да се носят поне три пъти преди да ги изперете. Прекалено честото пране може да навреди на цветовете и материята.

8. Пръскате дървените повърхности с препарата
Смятате, че така ще може да ги изчистите по-добре? Грешка. Така ще вие доста по-трудно да почистите праха, защото запечатвате част от повърхността. Напръскайте кърпата,с която чистите и забършете.9. Използвате прекалено много омекотител за по-меки кърпи
Напротив! Това може да има дори обратен ефект. Затова слагайте толкова омекотител, колкото е указано на бутилката.

Сподели: