7 въпроса, които трябва да зададете, когато планирате домашен офис

Заслужавате място, където можете да покажете вашата креативност  

172

В последните години все повече хора избират да работят от дома си. причините – разполагат с времето си и се чувстват по – комфортно. Ето защо те трябва да помислят и за създаване на работна зона или домашен офис. Но като всяка част на жилището и той трябва да бъде правилно и внимателно планиран, да се вписва в останалата част на интериора и да отговаря на типа работа, която упражнявате.

Ето защо от Real Living предлагат няколко съвета, при създаване на домашен офис, както и няколко въпроса, на които трябва да отговорим преди да започнем проекта за такъв.

От колко място се нуждая

Ако разполагате с ограничено пространство, помислете къде може да разположите вашия офис – под стълбите или в ъгъла на стаята, а защо не и в ниша във всекидневната.

Какъв тип е работата ми?

Ако ви се налага да пишете, е добре да сложите лампа наблизо. Помислете за вариант, в който да регулирате количеството светлинаи съобразете наличието на проозрци, ориентацита на помещението и колко силна е естесвтената светлина.

От какви приадлежности се нуждая?

Това ще определи колко място трябва да имате. Вашето бюро трябва да е с дължина не по-малко от 1 метър, за да се поберат компютърен монитор и документи. Ако имате повече оборудване, като например скенер, принтер или факс, комбинирайте маса на няколко нива с странична маса за L-образно работно пространство.

Какви са навиците ми по време на работа?

Ако искате да слушате музика, дръжте компактдискове наблизо и на удобно място. Ако ви харесва да пиете кафе или да похапвате, помислете за странична маса или табла наблизо, където можете да поставите чашата за кафе и чиния.

В каква атмосфера работя най-добре?

Ако искате да се наслаждавате на гледката, изберете място близо до прозореца. Ако ви трябва тиха и спокойна среда, помислете за висок разделител или за отделна стая. Или искате място, където ще можете да гледате децата докато играят? Намерете кътче в дневната или кухнята.

Какво трябва да съхранявате

Обмислете всички неща, които трябва да съхранявате около и на бюрото ви – папки, химикалки, документи, листи….Планирайте стелажи и рафтове, на които да ги подредите.

Други хора ще използват ли мястото?

Компютърът може да е общ за всички в семейството. Така ако имате деца, които сядат на него вечер, помислете и за техните нужди, както и съобразете да не държите важни документи на лесно достъпно място.

Сподели: