7 неща, които трябва да чистите всеки ден

Без повече извинения  

7109

Колко често си мислите: „Това ще почистя по – късно“, а в крайна сметка не стигате до него. Така постепенно купищата чинии, мръсни дрехи и непочистени повърхности остават в списъка на „Трябва да го направя..“. За да имате винаги чист и блестящ от чистота дом не е трудно. Просто трябва да бъдете последователни и всеки ден да чистите и подреждате определени неща в дома си. Ако това се превърне в рутина, ще видите колко лесен е пътят към съвършеното жилище.

Кърпите за ръце


Дори да не изглеждат мръсни, те са сред нещата у дома, които събират най-много микроби. Всеки ден сменяйте кърпите за ръце в кухнята и в банята, особено ако имате  голямо семейство и се ползват от много хора.

Кухненският плот

Плотът не се цапа само от храната. Тук слагате ключове, пощата, чантите за пазар. А всичко, което идва отвън, носи и всякакви микроби. За да сте сигурни, че приготвяте храната върху чист плот, дезинфекцирайте всеки ден.

Душ кабината и стените на банята

След като се изкъпем по плочките и стъклото на душ кабината остават водни капки, които ако не изсъхнат могат да образуват мухъл. Затова подсушавайте старателно след баня стените. Така ще предотвратите и образуването на петна.

Мивката

Това, че на нея мием, не означава, че мивката е винаги чиста. Обикновено по има остатъци от мазнини и бактерии. След всяко измиване на съдовете минавайте с дезинфекциращ препарат или с белина. Същото се отнася и за мивката в банята.

Мръсните съдове

Ако оставите съдовете в мивката за през нощта, остатъците от храна по тях ще изсъхнат и измиването им ще бъде значително по – трудно. Затова след вечеря ги измийте, ще ви отнеме не повече от 15 минути.

Кафемашината

Най - вероятно пиете кафе всеки ден. А кафе машина е идеалното място за развитие на бактерии и плесен, затова трябва да я почиствате ежедневно - подвижните части, каната, забърсвайте и отвън.  

Подът

Със сигурност, колкото и да се стараете, няма начин да избегнете цапането на пода. Особено след вечеря, задължително минавайте, за да оберете трохите и петната.

 

 

Сподели: