Стол без крака и още нестандартни мебели

Ако сте се изморили от стандартно изглеждащи мебели, можете да видите тези тв...

998

Ако сте се изморили от стандартно изглеждащи мебели, можете да видите тези творения, които са всичко друго, но не и стандартни.

Рафтове за книги

Raw Edges Design Studio създават ексцентрични мебели. Този модел, който носи името Дупка в стената, създава оптичната илюзия, че чекмеджетата продължават надолу в пода, пише Oddee.

Стол без крака

Дизайнерът от Мелбърн Джош Камоди е проектирал този малък стол, който създава оптичната илюзия, че всичките му четири крака са си на място, докато всъщност има само три!

Минималистична мивка за баня

Оптична илюзия или мивка в баня? Тази почти невидима мивка за баня е проектирана от българския дизайнер Виктор Василев, който живее в Милано.

Летящо килимче, което всъщност е масичка за кафе

Тази страхотна масичка е дело на Duffy London, а единственото нещо, което би могло да откаже клиентите е цената й от 1 495 паунда (2279 долара).

Картина, която всъщност е канапе

Това платно, което всъщност е канапе, е дело на базираното в Токио дизайнерско студио YOY.

Кутии за съхранение създаващи оптична илюзия

Ако се загледате в този рафт малко по-дълго може да си помислите, че очите ви изневеряват. Точно това обае е идеята на оптичната илюзия. В този случай тя е дело на норвежкия дизайнер Бьорн Бликстад.

Замъглени мебели

Не, нямате проблем с очите си. Тези мебели са вдъхновени от концепцията за паметта. Спомените ни често са замъглени и разпръснати във времето. Тази колекция от мебели е направена точно с идеята да прилича на мираж. Тя бе представена в Берлин през 2012 от Bomi Park.

Носеща се във въздуха маса

Създателят на мебели Дейвид Лунин проектира невероятни неща и тази масичка е едно от тях.

Невидим стол

На пръв поглед изглежда, че част от краката на тези столове липсват. Този ефект обаче е постигнат чрез оцветяването на столовете и е дело на Nendo.

Пейка като отворена консервна кутия

Това творение е дело на дизайнерското студио на Джъдсън Бомонт Straight Line Design.

Сподели: