Как да подредим мебелите по точния начин

Важно е да не слагате мебелите пред прозорците

6814

Получавате ключа за новия си апартамент. Разполагате с повечето мебели и декори и нямате търпение да започнете да овладявате празните пространства. Преместването в нов дом е вълнуващо, но и стресиращо преживяване.

Ето няколко съвета как да подредите мебелите, така че да минимизирате стреса. Те ще ви послужат както за подреждането на мебелите в нов апартамент, така и как да действате, за да коригирате разположението на мебелите във вече устроен дом.

tesy.bg

1. Не се ограничавайте с разполагане на мебелите до стените

Този начин на подреждане се е превърнал в нещо като инстинкт. Видиш ли празна стена, да я запълниш с мебел. Ще постигнете по-добро усещане за пространство, ако дръпнете дивана и столовете от стената.

2. Претеглете помещението

Поставете най-тежките мебели в помещението възможно най-далеч от вратата. Когато влизате през прага на стая, искате да бъдете посрещнати от основната атракция.

Ако влезете в спалня и леглото е точно срещу вас (т.е. прилежи на стената, покрай която сте минали), определено сте направили грешка.

3. Помещенията трябва да са проходими

Както и да разположите мебелите, те не трябва да спъват движението ви из стаята. Например, направете си услуга и не слагайте мебели край вратите. Уверете се, че спокойно можете да се движите в стаята, без да ударите лампа или маса.

4. Обикнете светлината

Важно е да не слагате мебелите пред прозорците. Ако искате светлина, няма как да стане, когато гардеробът е препречил пътя на слънчевите лъчи.

Сподели: