8 нестандартни неща, които може да съхранявате в хладилника

Полезен не само за храната 

276

Всеки от нас използват хладилника с една цел - за да поддържат храната студена и да я предпази от разваляне. Но храната не е единственото нещо, което е добре да бъде на студено.

Тези продукти не са за хладилникаВижте кои продукти страдат от студената среда

Ето 8 изненадващи неща, за които си струва да отделите място в него.

Свежи цветя

Кои храни да държим далеч от хладилника?Кои зеленчуци смятате, че съхранявате там, а всъщност правите точно обратното? 

Знаете ли, че флористите и магазините съхраняват много от цветята си в хладилни стаи? Е, има добра причина за това! Студената околна среда помага на венчелистчетата да се запазят затворени, а стъблата остават свежи. Ако купите цветя за подарък или парти, просто ги пъхнете в хладилника, за да ги съхраните. 

Околоочен крем

Много от дамите разчитат на крема за очи, за да сведат до минимум тъмните кръгове и да намалят признаците на стареене. Докато повечето кремове за очи са напълно годни за съхранение при стайна температура, според някои експерти, този за очи трябва да е в хладилника. Причината е, че слагането на студен крем сутрин е толкова освежаващо и помага да се намали подпухналостта и зачервяването!

Червило

Олиото в червилото може да се развали, което прави червилото ви неизползваемо. За да избегнете този сценарий, съхранявайте скъпи червила в хладилника. Важно е обаче да се отбележи, че охладените червила имат склонността да се „потят”, когато се върнат на стайна температура. Това не е лошо, но влажните капки могат да оставят следи по вашето червило.

Очна линия

Топлата, мека очна линия е идеална за нанасяне, но трудно се подостря. Затова, ако се наложи да го направите, просто я сложете в хладилника за малко.

Калъфки на възглавници

Този трик може да използвате през лятото. Когато навън е жега, сложете калъфките за възглавниците в хладилника и когато легнете ще усетите успокояващ хлад.

Лак за нокти

Съхраняването на лака за нокти в хладилника ще удължи живота му. Въпреки това, охлаждането прави лака за нокти по-вискозен и по-труден за нанасяне. Затова преди да се лакирате, оставете го за малко на стайна температура.

Домашна, органична или натурална козметика

Ако имате каквато и да е натурална или органична козметика, определено трябва да я съхранявате в хладилника! Много от тези продукти имат формули без консерванти, а охлаждането може да бъде единственият начин да ги предпазите от разваляне.

Метални купи и пособия

Това е почти невъзможно да се направи хубава и разбита добре сметана с топли продукти. Затова преди да приготвите такава, оставете купите и подобията за разбиване в хладилника. Веднага ще усетите резултата.

Aнатомия на здравословния хладилникСамо няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно
Сподели: