5 неща, които не сте предполагали, че може да направите на малко пространство

Независимо дали имате студио или едностаен апартамент, в него има скрит потен...

5574

Няма  нишо лошо да играете на сигурно – от избора на дрехи, до поръчката на десерта. Това важи и при обзавеждането на жилището. Всички знаем за основните правила, които следваме – от чудото на огледалата, до светлите тонове, които ще уголемят помещението. Какво ще кажете обаче да излезете от зоната на комфорта и да пречупите тези разбирания?

Вижте какво може да постигнете ако промените някои от наложените правила?

ikea.bg

Тъмни цветове

Дори и не сте предполагали, че синьото и черното могат да бъдат подходящи и за малкото помещение. Боядисайте в тъмно синьо и добавете няколко ярки мебела за баланс.

Направете малка градина

Не се нуждаете от голямо място, на което да направите ваша Дзен зона, да посадите няколко растения и да сложите приятен кът за четене и релакс. Независимо дали е малкият двор или балкона, нека това да бъде вашето място.

Място за почивка и работа в едно

Тези, които работят на малко място, знаят какво е предизвикателството да създадете различни зони. Вариант е да оформите маса, която да върви по стената. От другата страна подредете малък диван и масичка.

Покажете колекция или нещата, които обичате

Държите любимите си вещи в шкафа, защото няма място, на което да ги изложите? Ако ги подредите по правилния начин, може да ди покажете.  Използвайте система с отворени рафтове, която може да служи като разделител или паразван в помещението.

Разделете зоните

Ако зоната за сън и всекидневната са в едно и също помещение, разделете ги визулано. Така например може да оформите едната зона с тухлена стена, а за другата да заложите дървени панели.

 

Сподели: