11 спестяващи място проекта за по – уютен дом

Идеи за повече комфорт  

4435

„Домът е там, където е сърцето.” Къщата се превръща в дом заради хората, чувствата и факта, че са там заедно. Всеки дом говори за личността на своите обитатели. И кой не би искал мястото в дома му да бъде малко по-просторно, светло и уютно? И ако големият дом е мечта на всеки, но не всеки успява да я реализира, какво да правят тези, които обитават малки жилища? Взимат максимума от своето място, като увеличават наличното пространство.

Това малко жилище крие големи тайниИли как на 16 кв.м да  разположим цял апартамент  

От Bright ви предлага удивителни съвети и идеи, как да извлечете максимума от вашето жилище и да съживите декора с модерен почерк. 

1. Това двуетажно легло е елегантно и спестява място.

30 идеи как да организирате малкото пространствоМалък апартамент – няма проблем. Основното нещо, което трябва да направите е да организирате пространството. И така вашето кътче ще се превърне в комфортно за живот място или за приятна вечер...

Заменете традиционно легло с това двуетажно бижу, за да създадете така необходимото допълнително пространство в стаята на детето. С минималистичен и модерен дизайн то се комбинира с всеки декор и ще предизвика завист.

2. Вземете най-доброто от двата свята: място за учене и кът за сядане.

Не можете да решите дали искате бюро или диван в стаята? Защо не и двете? С този спестяващ пространство, минималистичен дизайн, можете да имате и двете, а наред с това разполагате с място за съхранение на книги и документи.

3. Играйте с цветове и дизайн.

Използвайте празното пространство на стената и създайте тази уникална зона за съхранение. Съхранявайте книги, спомени, сувенири или каквото и да е друго на този вграден модул. Използването на контрастни цветове подчертава стила и прави стената открояваща се.

4. Използвайте вертикалното пространство, за да удвоите стаята.

Ако живеете в жилище, тип лофт, това е за вас. Легло под тавана е супер решение дори и за най – малката като квадратни метри стая. Използвайте вертикалното пространство, добавете стълби и удвоете наличното пространство в стаята.

5. Бюро, което се удвоява като тоалетка

 

Вместо просто традиционно чекмедже, тази маса може да се повдигне нагоре като капак, а под нея остава място за съхранение. Ако прикрепете огледало в долната част и инсталирате органайзер, ще имате перфектното място за всяка жена.

6. Падащите легла са бъдещето.

Тези легла стават все по – популярни и са предпочитани за едностайни жилища. Само прибирате леглото в стената и го скривате.

7. Стая за три деца.

Три деца в една стая? Да, възможно е! Ако имате подобно легло с две под – легла. Хитри и спестяващо място.

8. Какво се крие под пода?

Фалшив подиум е още едно решение за малката стая. За целта не ви трябва стая с висок таван, просто повдигнете малко пода, а пространството отдолу използвайте за съхранение на багаж.

9. Скрийте под пейкатаПейка с шкаф за съхранение под нея е чудесно решение за детската стая. Детето ще разполага с кът за сядане и ще има лесен достъп до играчките си.

10. По – различна нощна масичка

Какво толкова може да е по – различното в една нощна маса? На пръв поглед нищо. Но не и ако я отворите.

11. Или ... заменете нощната масичка за този плаващ рафт.

Ако нямате място дори и за най – малкия шкаф, все пак решение има - малък плаващ рафт.

 

Още 7 начина да направите малкото помещение по – голямоХитри решения за малката стая 
Сподели: