Най – добрите начини да осветите всекидневната

Защото оветлението е в основата съвършения вид

151

Всекидневната стая в един дом е тази, която обединява семейството. Това е и най – социалното помещение – тук почиваме, разговаряме, играем, забавляваме се, посрещаме гости, работим, гледаме телевизия…Без значение дали основно използвате стаята за развлечение или за релакс, един от най–важните компоненти в нея е доброто осветление. Подходящо осветяване на хола не само създава атмосфера, но и има способността да промени стаята, да зададе настроение.

Идеи за осветлението в трапезариятаПоставете акцент на масата с тези осветителни тела  

Специалистите съветват да сложим няколко различни типа осветителни тела, когато планираме стаята.

На първо място идват висящите осветителни тела. Те не само осигуряват цялостно сияние в пространството, но привличат погледа нагоре и могат да бъдат изключителен декоративен елемент.

Идеи за осветлението у домаКрасиви предложения за всяка стая 

Настолните лампи са важни, ако имате работна зона. Добра идея е да сложите две тела на помощни масички от двете страни на дивана. Това придава много стилен вид на стаята и създава усещане за баланс.

Подовите лампи могат да се разглеждат и като алтернатива на настолните. Те са решение, ако нямате масичка, на която да ги сложите, заемат малко място (може и в ъгъла) и са чудесни за осветяване на по – тесни и тъмни пространства.

Стенните тела пък добавят допълнителна разпръскваща светлина  в хола. Те изглеждат прекрасно, когато са поставени от двете страни на огледало или произведение на изкуството, и работят като декоративни акценти.

Без значение колко вида осветление комбинирате, умно решение е, ако сложите димер за всяко от тях. Така ще може да задавате сценарии и да осветявате точно толкова, колкото е необходимо.

А ето и няколко изключителни интериори с красиви осветителни тела.

 

Уникални идеи за LED осветление в банятаСветлината променя всичко
Сподели: