6 неща, които да махнете от всекидневната

И които няма да ви липсват  

4429

Какво виждате като влезете във всекидневната стая? Мястото обзаведено по ваш вкус ли е, в стила, който харесвате? Или е скучно и стресиращо? Помислете какво не харесвате и се заемете с промяна на пространството. Предлагаме ви няколко съвета какво да махнете от хола, за да го превърнете в приветлива и уютна стая.

Кабелите

Те са навсякъде в стаята, но вече толкова сте свикнали с тях, че дори не ги забелязвате. Обещаваме ви, че ако ги премахнете стаята ще има видима промяна. Има много начини да скриете досадните кабели – с ефектна декорация или специални улеи.

Купища с декоративни възглавници или аксесоари

Всекиднваната стая понякога се оказва притегателно място да трупаме всякакв вещи – спомени от пътувания, снимки, аксесоари, възглавници по дивана. И след няколко месеца се оказва, че стаята се е превърнала в претрупано с ненужни неща място. Бъдете пестеливи в декорацията, оставете само най- ценните за вас аксесоари. А възглавниците сведете до две - три. Ще видите колко по –изчистено и леко ще бъде мястото.

Махнете бъркотията от масичката за кафе

От чашата за кафе, до книгата която вече не четете, дистанционно и телефони. Масичката за кафе се  оказва събирателна мебел за всички тези неща. И разбира се това е първото нещо, което грабва окото. Отървете се от бъркотията, почистете масата и подредете наоколо. Забелявате ли колко по – уютно и комфортно е мястото около дивана?

Некомфортни фотьойли/ табуретки

Имате ли в стаята табуретки и фотьойли, на които не седите, защото са неудобни? Ако отговорът е „да“, нашият съвет е да ги махнете. Заложете на удобно кресло или възглвница тип „барбарон“, раздвижете пространството с по – малки, но функционални места за сядане.

Лошо осветление

Едно от най-пренебрегваните неща в една всекидневна стая е осветлението. Лошото осветление може да се окаже пагубно за стаята, колкото и добре да е подредена. Заложете на малка лампа на помощната масичка, помислете за хубав полюлей или спот тяло на тавана с мека светлина. 

Сподели: