За малкия балкон

За малкия балкон

Какво да направите с малък и тесен балкон, как да го остъклите, струва ли си да превърнете балкона в спалня, възможно ли е да засадите градина, какви зеленчуци могат да се отглеждат на балкон и как тези няколко квадрата метра да се вместят в интериора?

Превърнете малкия балкон в оазис

Малките балкони с паравани и висящи саксии, градинска декорация и компактни мебели се превръщат в изключително приятн...

10/03/2016

Ако в дома ви няма достатъчно място, балконът е шансът да увеличите площта на дома си дори с няколко квадратни метра. Балкон или лоджия могат да се превърнат в градина, цветно легло или допълнително жилищно пространство. Как точно е възможно това и заслужава ли си, ще разберете в следващите редове.

Дизайн на балкон с цветя

9 идеи за градина на балкона

1. Засадете билки в кутии от вино  2. Увеличете мястото за билки или зелени растения с тези палети градина 3....

16/03/2016

Това е класика и е чудесно за собствениците на слънчеви апартаменти, които трябва по някакъв начин да избягат от летните горещини. Растенията също създават приятна прохлада и подобряват качеството на въздуха. Днес, дори когато балконите са остъклени, отглеждането на такива цветни лехи е бонус за мнозина.

По-добре е да започнете ремонт на балкона през пролетта, това е най-прекрасното време на годината. Има повече слънце, повече почивка, повече положителни емоции. Дори може да създадете лятна спалня на лоджия или балкон. Тази опция обаче има своите плюсове и минуси.

Има много идеи за дизайн на балкона. Но преди да направите каквото и да било, трябва да зададете редица въпроси. Как да превърнете балкона в любимо място в къщата? В какво да го превърна? Към спалнята? В бар? В оранжерия? Просто да направите работилница или офис от него?

Дори малък балкон може да бъде специално „външно“ пространство в апартамент, на което да създадете уютна и комфортна атмосфера. Основното нещо е да използвате максимално възможностите на пространството.

 

Добре остъкленият балкон или лоджия може да се превърне във важна част от жилищното пространство. Основното нещо е правилно използвате площта – било то за съхранение на сезонно спортно оборудване или тераса за летни партита, няма смисъл да харчите пари за сложни и скъпи конструкции.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...