Идеи за уютен балкон

Идеи за уютен балкон

Скоро ще дойде моментът, в който са започнем да мислим за аранжирането на балкона и подготовката му за летния сезон. Кутии с цветя и зеленчуци , атмосферно осветление, удобни мебели, хамак и текстил - всичко това ще ви помогне да внесете красота и да създадете уют. Предлагаме ви 15 идеи, с които да превърнете балкона си в градско външно жилищно пространство. 

Бар плот на парапета 
Самоделен бар плот, стърчащ отвъд ръба на оградата, ви позволява да използвате пространството извън балкона. Вертикалният ръб на плота предотвратява падането на съдовете над ръба.

Саксии за цветя, висящи във въздуха 
За да създадете "Висящите градини на Вавилон" в миниатюра, ще ви трябват няколко саксии за цветя с еднакъв размер и крепежни елементи. Тук можете да отглеждате както декоративни растения, така и билки. 

Снимки и постери 
Обичате музика? Занимавате ли се с йога? Гордеете се със снимките си от пътуването? Покажете любимите си изображения на балкона си. 

Марокански стил
Ниски пуфове, възглавници с етнически шарки и масички в марокански дух ще ви пренесат в една ориенталска приказка. Тъкан килим на стената и изкуствена трева са допълнителни атрибути. 

 

Трапезен ъгъл 
Кухненският "ъгъл" е противоречиво интериорно решение, но е доста подходящо на малък балкон. Тънките строителни плоскости трябва да бъдат шлайфани и оцветени. 

Дървена настилка и пергола 
Дървените настилки ще преобразят грозния под на балкона. Плочки от акация с размери 33×33 см са подходящи при дъжд и температурни промени, а зимата могат да се приберат.

Стелаж с дървени кутии
Домашните дървени кутии са популярен декор както за любители, така и за професионални дизайнери. Подредени вертикално и хоризонтално, те образуват просторен рафт в стил таванско помещение.

LED светлини 
Безжичните LED лампи са идеален източник на светлина за външни и градински площи, където няма контакти наблизо. 

 

Килим 
Гладкият килим без власинки с геометричен модел е удобен, създава уют и чар. 

Декоративни камъни
Ако площта и конструктивната здравина на балкона позволяват, можете да допълните дървената настилка с каменен насип. Големите саксийни растения ще ви помогнат да пресъздадете атмосферата на средиземноморски курорт.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...