Идеи за градина на балкона

Никога не е рано да помислим за цветния балкон

1823

Когато навън е студено, бяло и всичко е сковано в студ, какво по – добре би могло да ни сгрее от мисълта за топлите дни и слънчевите лъчи. Ако живеете в апартамент, едно от местата, на което може най-пълноценно да им се наслаждавате е балкона. Никога не е рано да започнем да планираме пролетното му обзавеждане, да помислим за по - различна аранжировка, да заимстваме идеи.

Днес ви даваме няколко предложения за балкона, с които ще го превърнете в място за почивка, забавление и наслада за сетивата.

Бистро масичка

Ако разполагате с малко място сгъваемата масичка е чудесно решение. Подредете няколко саксии наоколо и имате уютно и спокойно място.

Дръвче

Малко декоративно дръвче в саксия е страхотно решение за балкона, особено ако мястото е тясно. Маслиново дръвче или лимон са добър вариант.

Лично пространство

Ако балконът е залепен до този на съседа, но искате повече усамотение, отделете го с помощта на дървен параван, по който пуснете пълзящи цветя. Цветно, красиво и прикрито.

Много саксии

Това е идея за голям балкон или малък двор към апартамента. Много саксии в различен стил внасят особено очарование.

Цвят

Няма правила и ограничения когато говорим за терасата. Ако търсите нещо по – различно, боядисайте стената или парапета в ярък цвят.

Ъглов диван

Още едно решение за голямата  тераса. Удобен ъглов диван, малка масичка и няколко стола и сте готови за летните вечери с приятели. Добавете няколко цветни възглавници за акцент.

Вертикална билкова градина

Ако обичате да готвите със свежи подправки, защо не си направите малка градина на терасата. Ако имате ограничено пространство, помислете за вертикално разположени саксии.

Рециклирайте

Използваните консервни кутии не изхвърляйте. С тях може да направите висящи саксии или лампи за вечерните часове. С боя и малко инструменти ще създадете чудеса.

Средиземноморска тема

Бяло и синьо. Маслиново дръвче и мушката. Шезлонг. Какво повече ви трябва да почувствате духа на Средиземноморието? 

Сподели: