Елегантна тераса от Semmelrock Stein + Design

Направете сами тераса с няколко лесни стъпки

3891

От времето на “Висящите градини на Семирамида” до днес, терасата е мястото където прекарвате времето си заобиколени от домашен уют и комфорт. Тя може да се превърне в естествено продължение на градината, като отглеждате на нея цветя, оформите кът за гости, а в някои случаи може да поставите дори и плувен басейн. Традиционно в миналото терасите са изработвани от дърво, но в днешни дни, успешно са използват и други материали. Функционалността на бетоновите изделия, които предлага Semmelrock, и по-специално серията Bradstone Travero, позволява да ги комбинирате, така че да създадете оригинални идеи.

Eлегантната структурна повърхност на Premium продуктите Travero създава усещане за лукс. С различните формати плочи Travero и Travero Grande постигате интересни комбинации и неповторима картина в топлите нюанси на бежовата гама.

За да оформите своето уютно кътче, може да използвате различни практични алтернативи. Блокчетата за зидане от системата за стени Bradstone Travero са създадени, за да послужат в случаите, когато се нуждаете от ниски декоративни конструкции с височина до 116 cm (7 реда блокчета), и колони достигащи максимална височина 163 cm. Благодарение на различните размери на елементите за стена, лесно можете да изградите декоративна ограда, стъпала и др. Допълнителен романтичен привкус на Вашата конструкция ще придадат специалните покривни плочи с декоративна заоблена фаска. 

Как да стане това?

Трябват Ви само най-обикновени инструменти, много желание и творчески идеи с Travero система за стени.

Стъпка 1 

За да оформите фундамента, трябва да изкопаете основа с размери минимум 30 cm широчина и 80 cm дълбочина, разбира се, във всеки конкретен случай е добре да се консултирате с конструктор. При колоните широчината на изкопа трябва да бъде 40 cm x 40 cm. На местата, предназначени за колони поставете армировка с дебелина например 2 x Ø 12 mm.

Стъпка 2

Върху готовия фундамент с подходящ разтвор за зидане се подрежда първия ред блокчета от нашия зид. Препоръчително е да работите на размината фуга между редовете. Минималната широчина на фугата е 7-10 mm. Следете за равниността на Вашата конструкция с помощта на нивелир.

Стъпка 3

Подгответе долната страна на блокчето за колона, като разширите отвора, ако е необходимо. Поставете го върху армировката. Разстоянието между колоните трябва да се изчисли от конструктор.

Стъпка 4

Всеки следващ ред поставяте блокчетата на размината фуга до постигане на желаната или максималната  допустима височина 163 cm.

Поставете покривната плоча, като използвате гумен чук и нивелир за изравняване на плочите.

За фугиране използвайте подходяща фугираща смес според предписанията на производителите. Чрез  полагането на защитен слой от подходящ импрегниран разтвор, можете дълготрайно и качествено да предпазите бетонните изделия от вредните влияния на атмосферните въздействия, замърсявания или влага.

Вече имате стена!

 

 

Сподели: