Хитри идеи за малката баня

Светли цветове и отворени рафтове са в основата на добрия дизайн

2830

Малката баня обикновено свързваме с бъркотия, хаос и претрупано пространство. Но това не винаги е така. Дори и само на няколко квадратни метра, тя може да носи уют и чар, и да предложи удобство и комфорт. За да постигнете всичко това обаче, са нужни промени – от това да използвате подходящи цветове до правилните мебели и места за съхрание.

Вижте няколко съвета, които ни дават от Designingidea.

Използвайте неутрална цветова схема - меки бели, неутрални и пастелни цветове дават усещането за много по-просторна и по-светла баня, тъй като те отразяват светлината. Използвайте същите цветове за шкафове, плотове и первази. За да не направите обаче помещението скучно, сложете аксесоари, картини или кърпи в ярки цветове.

 

Боядисайте тавана в същия цвят като стените. Така ще уголемите помещението визуално. Друг трик е да го направите един тон по – светъл, ако банята е тясна.

За да направите малко пространство да изглежда колкото е възможно по-голямо, избягвайте контрастни цветове. Друг подход е да използвате плочки до тавана, за да намалите контрастни линии, които биха се получили ако имате боя на стената. Със стъклени плочки пък ще добавите блясък и дълбочина.

Заменете традиционната завеса за душ и добавете стъклен параван или душ кабина, за да отворите пространството. Използването на плъзгаща или чупеща се врата е друг начин да увеличите скъпоценното пространство.

По същия начин можете да увеличите усещането за пространство във вашата баня чрез добавяне на стъклени рафтове.

Висяща мивка ще отвори допълнително пространството и ще освободите пода.

Ако решите да мивка на стойка, изберете такава на крачета, под която може да подредите кошници.

Възползвайте се от стените и добавете отворени рафтове, на които може да съхранявате аксесоари.

Голямото огледало е задължителен елемент за малката баня. То отразява светлината и прави помещението два пъти по – голямо.

Поставките за кърпи, монтирани над ваната, са чудесно решение, защото са удобни при излизане от водата и същевременно оползотворявате пространството на стената. 

Сподели: