Този стил става все по-търсен

Завръщането на ретро стила

214

Дали от носталгия или следвайки модните тенденци, ретро стилът в интериора е нещо, към което все повече хора поглеждат напоследък. Оказва се, че не е трудно да въведем това в домовете си. Просто трябва да следвате няколко прости съвета. 

Заложете на ярките аксесоари 

Семплите бели стени и неутралното обзавеждане може да имат своето място в света на интериорния дизайн, но със сигурност не са нещо, което ще видите в стая с ретро стил. Цветът и особено големите, смели и ярки цветове са в основата му, затова не се колебайте да смесвате цветове, но разбира се, с доза умереност.

 Тапети

Това е още един елемент, който присъства често в ретро стила. Няма да повярвате колко различно усещане ще добавят те.

Мебелите

Когато става въпрос за мебели, забравете за изчистените линии и простите стилове на съвременните мебели. Ретро моделите имат абстрактно, смело качество, което прави всяка една фокусна точка. Потърсете дивани, които са толкова широки, колкото са дълги, сложете ярки одеала и възглавници, столове с тапицерии.

 Текстури

Гладка, груба, лъскава или кадифена - ако има едно нещо, което ретро стила има, това е текстура. Преобразете интериора като въведете колкото се може повече различни текстури. Кадифено одеяло, брокатени завеси, килими, винилови калъфи - оставете въображението си да се развихри.

Аксесоари

Тук няма две мнения - мъниста, макрамета и гоблени по стените, скулптурите и изкуството също имат своето място - просто не забравяйте да изберете модели с абстрактни дизайни и живи цветове.

Сподели: