Плюсовете и минусите на белия интериор

Важно е да използвате цялата гама на този универсален цвят  

213

Белият цвят изглежда толкова естествен, универсален и символизира чистотата и невинността. Но когато става въпрос за употребата му в интериора, той има своите плюсове и минуси.

20 дизайнерски решения за всекидневната в бялоНе е нужен цвят за лукса и красотата  

Плюсове на белия интериор

Идеи за декорация на всекидневната в бялоСтая в неутрални тонове, но със силно излъчване

Първото и вероятно най-очевидното предимство на белия цвят е неговата универсалност. Не без причина стените в музеите най-често са боядисани в този цвят: той е идеален фон, дава пълна свобода за творчество - можете да изберете мебели във всякакви цветове, както и да ги променяте, когато пожелаете, без да се притеснявате как ще бъдат съчетани със стените.

Друго изключително полезно свойство на белия цвят е способността му визуално да увеличава пространството, да го запълва с въздух и да придава усещане за простор. Ето защо в малкото жилище то винаги е правилен избор.

Предимство на белия цвят е, че е устойчив и не избледнява на слънцето. Освен това той отразява слънчевата светлина, което прави стаята да изглежда по-светла.

Ако харесвате мебели или декорация с необичайна форма и искате да ги подчертаете, бялото е най-добрият помощник в това.

Минуси на белия интериор

Вероятно най-важният аргумент срещу дизайна на апартамента в бяло е неговата непрактичност. Белия цвят се цапа лесно и не е много подходящ за жилища с малки деца и домашни любимци.

Противниците на белия интериор го определят като „твърде стерилен“ или „като в болница“. Да, има известна истина в това, но само при положение, че в стаята има прекалено много бели нюанси в студената гама.

Изобилието от бяло, особено ако е много светъл, снежнобял тон, може да предизвика усещане за задух. Също така някои смятат, че очите се уморяват от голямо количество бяло в интериора. Решението не е да не го използвате, а да балансирате с пастелни или ярки акценти. Използвайте цялата гама на цвета – от снежно бяло до сиво, за да подчертаете силата му и да му се радвате.

 

 

18 спални в бяло, които ще ви пленятНепреходен стил и класа
Сподели: