Най – често задаваните въпроси за почистването

И правилният начин да се справим с хаоса  

155

Някои от нас го обичат, някои от нас го избягват. Дали почистването е скучна или забавна дейност, няма еднакви мнения. Истината е, че ако прави по правилния начин, с точните инструменти, то е много по – леко и няма да ви тежи.

Пролетно почистванеКогато следвате няколко лесни стъпки няма да усетите как иначе досадното чистене се превръща в детска игра

Постоянно обаче сме изправени пред редица въпроси, свързани с чистенето. В интернет пространството има много различни мнение и коментари за начините и методите на почистване, и в един момент не знаем дали реално не си вредим повече, отколкото да си помагаме.

hoval.bg

От Good Houskeeping се обръщат към професионална домакиня, която дава отговори на някои от най – често задаваните въпроси.

5 неща, които може да почистите с четка за зъбиНеобичайни приложения на един всекидневно използван аксесоар

1. Бърсане на прах или прахосмукачка - което е на първо място? Първо забършете праха. Така ще го избутате на земята и след това с прахосмукачка ще почистите.

2. Влажна или суха кърпа е по – добра за чистене? Използвайте влажна кърпа, например  от микрофибър, за да намалите статичното електричество и да уловите праха, вместо да я разпръсквате.

3. Антибактериални кърпички ... или спрей и кърпа? В идеалния случай използвайте спрей и кърпа за многократна употреба, тъй като кърпичките не са особено екологично чисти. Тях използвайте в краен случай.

4. Как да премахнем космите от домашни любимци? Ако домашният ви любимец има къса козина, използвайте гумени ръкавици, леко навлажнени, с които минете по повърхностите. След това потопете в съд с вода и те ще изплуват. Ако космите са по – дълги, използвайте прахосмукачката.

5. Какво трябва да направя, ако прахосмукачката не засмуква правилно? Три неща: проверете филтрите, сменете торбичката и проверете дали маркучът или приставката не са задръстени с нещо.

Ако това не реши проблема, вероятно е време да я занесете на ремонт.

6. Има ли някакви лесни трикове, които да помогнат да намалим бъркотията?

- Имайте под ръка кош или чанта, в които да събирате всички излишни вещи – преценете дали да дарите или изхвърлите. Въпросът е да не се трупат.

- Когато почиствате, носете чанта за боклук със себе си, за да не се разкарвате от стая в стая.

- Почиствайте натрупани хартии – вестници, брошури, сметки поне веднъж седмично.

- Не оставяй нещата из къщата – връщайте ги на място!

7. Кой е най-добрият начин да почистите ламинат или дървен под?

- Ламинираните и запечатани дървени подове трябва да бъдат почиствани сухо. Не ги мокрете, за да  не увредите дървото. За да премахнете петна, опитайте малко разреден разтвор на вода и оцет.

- Дървените подове третирайте с вакса или полирайте с восък.

8. Как мога да премахна следите от обувки? Използвайте сода бикарбонат и влажна кърпа и разтрийте леко.

9. Как мога да отстраня изцапаното от стената, без да сваля боята? Използвайте бял хляб, който сте натопили във вода и изцедили.

10. Кой е най – лесният начин да намалим мръсотията у дома? Сложете изтривалка пред вратата и създайте навик на семейството да се събуват преди да влязат у дома.

Почистете дома си с помощта на фън шуйПреди настъпването на лятото е време да почистим дома си, да освежим и да внесем ведро настроени. Предлагаме ви няколко начина да направите това с помощта на фън – шуй
Сподели: