Грешки в декорацията, които трябва да избягвате

Не избирайте мебели и цветове, които не отговарят на вашия стил, индивидуално...

10808

Една сентенция казва, че умните хора се учат от грешките си. Истината обаче е, че по – умните се учат от грешките на другите. Когато става въпрос за грешките в интериорния дизайн, те могат да се окажат доста сериозни, затова експертите съветват как да ги минимизираме. Предлагаме ви няколко ценни експертни съвета как да постигнем изчистен и семпъл дизайн у дома.

Бъдете внимателни с цветовете. Изберете неутрален основен цвят и най-много два цвята – акцент.

Отървете се от грозните мебели. Не ги оставяйте у дома по сантиментални причини. Ако имате ценни такива, които не искате да махнете, реновирайте ги или им намерете ново приложение.

Много хора претрупват домовете си и накрая стаята прилича повече на шоурум, а не на комфортна вскидневна. Прекалено многото аксесоари могат да имат обратен ефект. Пространствата са красиви когато имат един акцент, а не много неща, които да доминират.

Не използвайте еднакви неща, това важи и за монохромните цветове. Смесвайте, не се страхувайте са залагате на контраст в цветове и шарки.

Ако имате възможност, посъветвайте се с интериорен дизайнер за обзавеждането и стила на вашето жилище. Ако едно нещо стои добре при вашите приятели, не означава, че ще е добре и при вас. Не избирайте мебели и цветове, които не отговарят на вашия стил, индивидуалност и вкус. Най-добрият начин да намерите подходящият стил е да направите стена – дъска, на която да напишете или залепите всичко, което харесвате. След това започнете да свеждате изборът си докато се сперете на конкретен стил и цветове.

Бъдете отганизирани и подредени. Това е важна част от декорацията в стаята. Постепенното натруване на списания и вестници, неприбраните чанти, консервите на кухненския плот не са част от декора в стаята. Приберете ги на местата им.

Не претрупвайте. Не купувайте много и ненужни неща само защото ви харесват. Изберете само няколко предмета/ аксесоара и ги изложете.

Много хора обзавеждат банята си без да се съобразяват с безопасността. Това се отнася и до обществените пространства, част от които не са съобразени с достъпност и сигурност (прекалено високо разположени мивки и диспенсър, лъскави, но хлъзгащи се). Когато оформяте помещението, помислете и за комфорта, удобството и сигурността на вас, вашето семейство и вашите гости.

 

Сподели: