8 идеи за декорация

Сменете интериора през есента

642

Колко пъти ви се е случвало да разглеждате каталог или списание за мебели и обзавеждане и да си казвате „Искам и моят дом да изглежда така“. И въпреки усилията не успявате да постигнете ефекта от снимките. Предлагаме ви няколко идеи за декорация, които може да пренесете у дома през есента, да внесете свежест и нови аксесоари. И вашият дом също може да бъде красив, убедете се.

Бъдете „зелени“

Освен зелени растения, заложете и на мебели и аксесоари от естесвени материи – ратан, килим  от юка, бамбук.

Бъдете смели

Заменете традиционните столове с плетени модели. Оформете цветен кът за закуска за сметка на останалите тонове, които да бъдат монохронни.

Високи цели

Не всичко трябва да бъде на земята или на нивото на очите. Вдигнете етажерките високо, заложете на ярки цветове.

Удвояващ ефект

Вместо да закачате картини по стената, заложете на огледала. Така ще удвоите визуално пространството, ще добавите интересен елемент и ще акцентирате на стената.

На входа

Вместо да слагате етажерка тип конзола от едната страна на вратата, заложете на маса в центъра на антрето. Комбинирайте с подходящ килим.

Смесвайте

Не бягайте от ярките цветове. Започнете със силен цвят на някой аксесоар, например възглавница, а ако сте по смели, изберете ярък цвят диван.

Наслоявайте

Бъдете различни като комбинирате различни килими под ъгъл, така, че да се виждат. Заложете на различна височина лампи, а ако нямате достатъчно място на етажерката за книги, подредете ги една върху друга и ги ползвайте като помощна масичка. 

Сподели: