10 неща, които чистите твърде често

Понякога престараването може да е вредно

1224

Вие сте обсебени от чистотата, маниаци сте на тема микроби, но дали понякога не чистите прекалено много? Наистина ли трябва да слагате блузата в пералнята след едно обличане? А колата, мебелите и дори ръцете? Ето някои неща, които чистите прекалено често, но всъщнст няма нужда от това.

Огледалото

Намери майстор за ремонт, обзавеждане


ВИК, боядисване, дограма и още...


от над 4000 изпълнители ТУК

Търси услуга

Търси
VsichkiUslugi.bg

Всеки иска да изглежда добре когато се оглеждате. Ако обаче започвате да търкате само при най – малката пръска или следа от пръсти, спрете. Почиствайки с препарата, се наслагва влага, която може да увреди огледалото и да избият петна.

Кухненските кърпи

Изпирайте само тези кърпи, които използвате, за да почистите из къщата. Ако сте забърсали малко петно или нещо мокро, я оставете да изсъхне.

Килим

Когато килимът се изцапа, много хора се втурват с препарата, за да започнат да чистят. Оказва се обаче, че прекаленото използване на препарата може да увреди килима и да избият повече петна. Вместо това, използвайте само вода и мек сапун, и оцет.

Дървени мебели

Ако чистите дървените мебели прекалено често, ефектът може да е обратен. Честото пръскането с препарат може да доведе до натрупване на повече прах и мръсотия.

Костюми, рокли и панталони

Ако сте носили само веднъж костъюм, рокля или панталон, не е нужно да го слагате в пералнята веднага. Може да освежите дрехите с помощта на парна ютия, например. Зимното яке изперете не повече от два – три пъти на сезон.

Дънки

Дънките трябва да се перат възможно най- рядко, за да запазите цвета им. Не ги давайте на химическо чистене, а преди да ги пуснете в пералнята ги обърнете наопаки. Не ги гладете, а само ги изпънете.  

Сподели: